Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
10. 1. 2015,
13.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrej Možina Tina Maze Lindsey Vonn

Sobota, 10. 1. 2015, 13.04

8 let

Razdejanje v Bad Kleinkirchheimu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Orkanski veter, ki je v Bad Kleinkirchheimu odpihnil četrti ženski smuk svetovnega pokala v sezoni 2014/15, je dodobra razdejal ciljno areno.

Prva smučarka svetovnega pokala Tina Maze je po petkovem uradnem treningu izjemno zahtevno smukaško progo Franz Klammer v Bad Kleinkirchheimu označila za ogledalo koroškega značaja – nikoli dolgočasno. A vihravost, ki so jo na tehnično težki progi na zelo nemirni podlagi v četrtek in petek kazala dekleta, je bila komaj omembe vredna v primerjavi z dogajanjem v zgodnjih sobotnih jutranjih urah. Omenjeno koroško športno in termalno središče, nadvse priljubljeno tudi med slovenskimi rekreativnimi smučarji, se je namreč znašlo v primežu viharnega vetra. Ta ni le odpihnil smuka, temveč je odnesel kar nekaj centimetrov snežne odeje, podiral zaščitne mreže in ograje ter poškodoval tribuno s komentatorskimi kabinami.

"Vse je letelo po zraku …"

"Česa podobnega še nisem doživel," je po tem, ko se je neurje nekoliko umirilo, pripovedoval trener za hitri disciplini v slovenski ženski reprezentanci Andrej Možina.

"Po zraku so leteli panoji, smetnjaki, žlebovi … Trenerji smo se dobesedno skrivali ob robu stavbe pri spodnji postaji gondole. Ta seveda ni obratovala. Do proge nismo smeli, saj je bilo prenevarno," je dejal trener Ilke Štuhec in Vanje Brodnik, ki zdaj čaka na nadaljnje odločitve o usodi tekem na avstrijskem Koroškem.

Po prvotnem scenariju bi moral sobotnemu smuku slediti nedeljski superveleslalom.

Lindsey Vonn: Končno sem osvojila progo

"Končno sem osvojila to progo. Zdaj pa veter in odpoved tekme," je na socialnem omrežju Twitter nevšečnost komentirala prva smukačica sezone Lindsey Vonn, ki si je kljub nedavni bolezni od tekme veliko obetala. Na petkovem treningu je bila namreč najhitrejša med tistimi, ki so povsem pravilno prevozile progo. Italijanka Daniela Merighetti in Viktoria Rebensburg sta namreč izpustili po ena vrata.

Vsega sedem stotink sekunde pa je za Vonnovo zaostala Mazejeva, kar je bila odlična napoved vnovičnega dvoboja med velikankama svetovnega pokala. Tina je sicer že stara znanka tekem v Bad Kleinkirchhemu. Tam je namreč ob zmagi Hrvatice Janice Kostelić že pred devetimi leti vknjižila šesto mesto v superveleslalomu, predlanskim pa je stala celo na zmagovalnem odru.

Ne spreglejte