SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi trenutek resnice za smučarske tekačice

4

termometer

Kot prvi bodo na nordijskem svetovnem prvenstvu aktivni smučarski tekači in tekačice v šprintu (klasika). Glavni slovenski orožji bosta Katja Višnar in Vesna Fabjan. Želja je uvrstitev v finale.

Današnji šprint je bolj pisan na kožo Katji Višnar, ki se bolje znajde v klasični tehniki, medtem ko Vesni Fabjan leži 'skating'. Obe pa imata skupno točko – nedavno sta bili bolni. A sta odločeni, da prideta na tem prvenstvu do dobrega rezultata. Kar 103 tekmovalk bo nastopilo v kvalifikacijah šprinta – te pa se bodo začele ob 10.45. Poleg Višnarjeve (štart ob 10:48,15) in Fabjanove (10:53,15) bosta od Slovenk nastopili še Alenka Čebašek (10:46) in Nika Razinger (10:57,30). V moškem šprintu bomo imeli Slovenci tudi svoja predstavnika, vendar vidnejših uvrstitev od njiju ne moremo pričakovati. V kvalifikacijski boj se bosta podala Rok Tršan (11:35,15) in Boštjan Klavžar (11:34,30)

"Pred sezono smo si zastavili kriterije, ki so jih izpolnila štiri dekleta in en fant. Po 12 letih se je znova fantu uspelo prebiti med najboljše tri na celinskem pokalu. V ekipi sta dve mlajši članici, mladinki, ki sta v zadnjem času odlično nastopili na mladinskem svetovnem prvenstvu – Lea Einfalt in Nika Razinger. Postopno se vključujeta v delo A ekipe in prav je, da dobita priložnost za nabiranje izkušenj na velikih tekmovanjih. V ekipi je prav tako Boštjan Klavžar, ki bo skupaj z Rokom Tršanom nastopil v ekipnem šprintu. Na pogled se zdi številna ekipa. Glavni cilj je finale v šprintih in še kakšna uvrstitev do 15. mesta. Od mlajših tekmovalcev pričakujem čim boljše rezultate. Težko pa je napovedati uvrstitve, saj na tako visoki ravni še niso tekmovali," je o pričakovanjih spregovoril trener Marko Gracer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin