Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
15. 2. 2015,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc rekord Vikersund poleti Ljubo Jasnič

Nedelja, 15. 2. 2015, 9.57

8 let

Prvemu možu slovenskih skokov se je po Prevčevem rekordu film zavrtel nazaj

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z velikim navdušenjem je zgodovinski uspeh Petra Prevca in njegov 250-metrski polet pospremil tudi prvi mož skokov Ljubo Jasnič, ki je hitel s primerjavami, kako daleč je poneslo našega asa.

Od sobote, 14. februarja, sta v središču skakalnega sveta Peter Prevc in njegov rekorden polet, dolg 250 metrov. Prejšnjega rekorderja Johana Remena Evensena je preskočil za 3,5 metra (246,5) in svoje ime za večno postavil v svetovno knjigo skokov.

Nad njim so bili navdušeni prav vsi Slovenci, čestitke pa so prihajale tudi iz tujine. Izjemno ponosen je bil tudi prvi mož za skoke in nordijsko kombinacijo pri nas, predsednik Ljubo Jasnič: "Ko sem se peljal z Ljubnega domov, sem po radiu poslušal prvo serijo in bil navdušen. Hitel sem domov, da sem ujel drugo. Ko je Peter poletel 250 metrov, se mi je film zavrtel nazaj. Imeli smo Jožeta Šlibarja, ki je postavil svetovni rekord, v Planici smo imeli prvih sto metrov, pa tudi 200 metrov. V dolini pod Poncami smo se veselili dveh velikih kristalnih globusov s Primožem Peterko. Zdaj imamo s Petrom Prevcem nov rekord v poletih."

Sistem v skokih je pravi, pri skakalcih se vidi homogenost

Po kratkem predahu je z navdušenjem začel iskati primerjavo, koliko je Peter sploh poletel na letalnici v Vikersundu: "Ko razmišljaš, vidiš, da ga je poneslo res daleč. To sta dva šprinta in pol na sto metrov ali več kot pol kroga na atletskem štadionu. Sistem v skokih je pri nas pravi. Imamo izjemno generacijo skakalcev, pomoč sponzorjev, da lahko sploh organiziramo vse skupaj. Tu je še ogromna ekipa neimenovanih sodelavcev, ki pomagajo, da se lahko fantje posvetijo temu, kar imajo radi. Žal mi je le, da Juriju Tepešu za rojstni dan ni uspelo in da Robert Kranjec ne najde tistih pravih občutkov na letalnicah."

Izjemno ga tudi veseli, da v ekipi vlada prijateljstvo. Po njegovem mnenju je ekipa vzorna. Izpostavil je to, da je šel Peter najprej pozdravit fante in se z njimi veselil svojega uspeha: "To kaže na homogenost v ekipi."

Ne spreglejte