Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
21.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jurij Žurej SZS Enzo Smrekar Primož Ulaga

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 21.28

8 let

"Prišel sem zaradi športa, ne branjenja direktorskega položaja"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Športni rezultati so izjemni, zveza pa ni v stečaju, zato je moja glava lahko le dvignjena," ob postopnem slovesu od Smučarske zveze Slovenije poudarja direktor Jurij Žurej.

"Dovolj je bilo," je pred ponedeljkovo sejo izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije predsedniku Enzu Smrekarju dejal direktor Jurij Žurej ter, sprva v pogovoru na štiri oči in nato še pred člani IO, ponudil vrnitev direktorskega mandata. Svoje delo bo sicer nadaljeval do ustoličenja novega direktorja. Ker pa nova sezona trka na vrata, ne izključuje podaljšanja sodelovanja vse do aprila, torej konca sezone 2015/16.

"Naj branim svoj položaj?"

Ob navajanju razlogov za napovedano postopno slovo Žurej, ki je bil za direktorja imenovan avgusta 2013, izpostavlja kopico polen pod svojimi nogami. "Žal nalog, zaradi katerih sem prišel na zvezo – to so finančna sanacija, optimizacija dela in organizacija procesov –, ne morem opravljati. Prišel sem zaradi športa, zdaj pa se moram ukvarjati s tem, ali bom direktor ali ne. Naj branim svoj položaj? Vprašanja v športnih organizacijah ne smejo biti povezana s tem, kdo je direktor, temveč s tem, kakšne so naloge. Žal je količina tovrstnih polen pod nogami presegla razumno mejo," pojasnjuje Žurej.

S prstom tudi proti Ulagi

Direktor, sicer pravnik po izobrazbi, je z umikom zagrozil že leta 2014, a se nato s preostalimi vodilnimi pri SZS, predvsem predsednikom Smrekarjem, dogovoril za nadaljnje delo, predvsem na področju finančne sanacije. Tokrat je storil še korak dlje, ob tem pa je brez dlake na jeziku spregovoril tudi o opoziciji.

Obregnil se je ob pisanje anonimk, ki krožijo po smučarskih klubih, se vprašal, kako lahko alpske smučarje na posameznih sestankih še vedno zastopa Borut Hrobat, ki ga je zaradi vpletenosti v organizacijo spornih tekem na Krvavcu (afera Vanessa Mae) kaznovala tudi Mednarodna smučarska zveza, predvsem pa je s prstom pokazal tudi proti nekdanjemu predsedniku Primožu Ulagi.

"Namen zveze je športnikom zagotavljati optimalne pogoje. Ukvarjati bi se morali s sanacijo, jaz pa sem moral klubom odgovarjati na vprašanja po tem, ko gospod Ulaga, čigar primer je policija že predala tožilstvu, zbira glasove za izredno skupščino. Ljudje, ki so zvezo pripeljali na rob propada, bi torej radi vnovič uveljavljali svoje interese," pravi Žurej.

Žurej: Odhajam z dvignjeno glavo

Žurej poudarja, da bo SZS, kjer je na položaju direktorja nasledil Barbaro Kürner Čad, zapustil z dvignjeno glavo. "S pomočjo sodelavcev in športnikov smo preprečili stečaj SZS. Obenem so tekmovalci in tekmovalke osvojili osem olimpijskih kolajn in prav toliko na svetovnih prvenstvih," je sklenil Žurej.

Ne spreglejte