SiolNET. Sportal Zimski športi
0,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger
potrebne bodo prilagoditve

Peter Prevc: Ne vem, kje lahko še režemo. "Požrešni" nikoli nismo bili. #video

0,49

termometer

Zadnja sezona je zaradi pandemije novega koronavirusa in z njo povezanega predčasnega konca slovenskim smučarskim skokom in nordijski kombinaciji prinesla sto tisoč evrov izgube. Plače zaposlenih so znižali, bonusi bodo prišli pozneje, prilagoditev bo veliko.

Slovenski skakalci trening Kranj Sportal Negotovost je, a se z njo skakalci ne obremenjujejo #video

Največji udarec v sezoni smučarskih skokov je pomenila odpoved oziroma prestavitev marčevskega svetovnega prvenstva v poletih v Planici. 

"Računali smo, da bomo sezono s svetovnim prvenstvom v poletih izpeljali tako, kot jo je treba, in ustvarili dobiček, da bo žakelj toliko poln, da bomo lahko z vsemi ekipami začeli normalno trenirati v mesecu maju, a smo se morali malo prilagoditi," posledice skrajšane sezone opisuje predsednik zbora in odbora za smučarske skoke Ljubo Jasnič.

Ljubo Jasnič je računal, da bodo sezono končali z dobičkom, a ni bilo tako. Ljubo Jasnič je računal, da bodo sezono končali z dobičkom, a ni bilo tako. Foto: Vid Ponikvar

Peter Prevc Sportal Spremembe pri opremi na račun zmanjšanja manipulacije

"Temu se bomo morali prilagoditi in sprejeti nižji proračun, a verjamem, da lahko s kakovostnim delom to nadoknadimo," meni trener Gorazd Bertoncelj. "Temu se bomo morali prilagoditi in sprejeti nižji proračun, a verjamem, da lahko s kakovostnim delom to nadoknadimo," meni trener Gorazd Bertoncelj. Foto: Grega Valančič/Sportida Treba se bo prilagoditi

Zaposlenim so plače znižali za 20 odstotkov, bonuse za dosežke pa bodo tekmovalcem izplačali do konca leta in ne v maju.

"Temu se bomo morali prilagoditi in sprejeti nižji proračun, a verjamem, da lahko s kakovostnim delom to nadoknadimo. Upam, da bodo pogoji, če že ne optimalni, vsaj taki, da bo delo potekalo nemoteno," o položaju razmišlja trener moške A-reprezentance Gorazd Bertoncelj.

"Kar zadeva rezanje stroškov, ne vem, kje lahko še režemo. Morda s pripravami v tujini, ampak saj požrešni tekmovalci nikoli nismo bili, tako da smo poskušali z minimalnimi stroški opraviti maksimalne priprave," o finančnem krčenju razmišlja najboljši slovenski skakalec zadnje zime Peter Prevc.

"Kar zadeva rezanje stroškov, ne vem, kje lahko še režemo. Morda s pripravami v tujini, ampak saj požrešni tekmovalci nikoli nismo bili," pravi Peter Prevc. "Kar zadeva rezanje stroškov, ne vem, kje lahko še režemo. Morda s pripravami v tujini, ampak saj požrešni tekmovalci nikoli nismo bili," pravi Peter Prevc. Foto: Grega Valančič/Sportida

Anže Lanišek Sportal Sprejeti in pregrizniti

Na končni proračun še čakajo

Kot pravijo, so dogovore dosegli z vsemi sponzorji, glede na rebalans proračuna države pa še čakajo, kakšen bo njihov končni proračun.

"Kar pa mora biti, je denar za priprave, da bodo treningi A-reprezentanc – tako moške in ženske skakalne reprezentance kot reprezentance nordijske kombinacije – nemoteno potekali, sploh moške skakalne, saj imamo že decembra svetovno prvenstvo v Planici," pravi Jasnič.

V Planici je prihodnjo sezono predviden dvojni program. Med 11. in 13. decembrom naj bi tam potekalo prestavljeno svetovno prvenstvo v poletih, med 26. in 28. marcem 2021 pa še tradicionalni zaključek sezone. V Planici je prihodnjo sezono predviden dvojni program. Med 11. in 13. decembrom naj bi tam potekalo prestavljeno svetovno prvenstvo v poletih, med 26. in 28. marcem 2021 pa še tradicionalni zaključek sezone. Foto: Vid Ponikvar

Domen Prevc se veseli predvidenega dvojnega programa v Planici

Prestavljeno svetovno prvenstvo v poletih naj bi bilo med 11. in 13. decembrom. Termin mora potrditi še Mednarodna smučarska zveza, a predvideno je, da bomo v prihajajoči sezoni imeli dva planiška konca tedna. Ob prvenstvu še tradicionalni zaključek svetovnega pokala (med 26. in 28. marcem).

Domen Prevc se veseli decembrske zimske planiške kulise. Domen Prevc se veseli decembrske zimske planiške kulise. Foto: Grega Valančič/Sportida "Menim, da bo zelo zanimivo. Planica je decembra sploh lepa. Vse naokrog je sneg, vse je belo, tako da je res 'za uživat'," se dvojnega programa pod Poncami veseli Domen Prevc.

V primeru, da bodo decembra Planico spremljali tudi gledalci in se bo svetovni pokal izvajal normalno, se v Smučarski zvezi Slovenije nadejajo, da bodo finančno leto končali pozitivno.

Noriaki Kasai Sportal Slabe novice za Noriakija Kasaija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin