SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri Severinu Freundu so grami odločali o diskvalifikaciji

3

termometer

Pravila so pravila in ta velevajo, da morajo imeti skakalci za določeno dolžino smuči predpisano minimalno težo. Severin Freund je bil v Titisee-Neustadtu prelahek in zato diskvalificiran.

V skokih so uvedli telesni indeks, ta je spremenil njihov potek. Tako zdaj ni več to šport, v katerem bi nekateri tekmovalci imeli že znake anoreksije.

Zdaj imajo za točno določeno težo predvideno dolžino smuči. In Nemec Severin Freund je imel na drugi tekmi v Titisee-Neustadtu za svojo težo predolge. Če verjamete ali ne, grami so odločali o tem, da je Nemec ostal praznih rok, potem ko je v prvi seriji skočil spet odlično in bil na dobri poti, da še na tretji tekmi zapored stopi na najvišjo stopničko odra za zmagovalce.

"Prelahek sem bil za 100 gramov. Tudi zgoraj na skakalnici imamo tehtnico, sicer pa vem, koliko tehtam. To je bila moja napaka," je Freund za nemško televizijo ZDF razložil, zaradi česar je bil na drugi tekmi v Titisee-Neustadtu diskvalificiran. Tehtnica kontrolorja FIS (Mednarodne smučarske organizacije) v ciljnem izteku je merodajna in ta je pokazala, da je bil Freund malce prelahek.

Verjetno bi že kakšen kozarec vode zadostoval, da Freundu ne bi pokazali rdečega kartona. Zato pa je Nemec s to potezo naredil veliko uslugo vodilnima v skupnem seštevku Stefanu Kraftu in Petru Prevcu. Oba sta se uvrstila med deset najboljših, nista pa toliko, kot sta verjetno želela, izkoristila nespametne poteze nemškega skakalca, saj sta tekmo končala na petem oziroma sedmem mestu. Kraft je bil po prvi seriji celo drugi, Prevc pa je v drugo napredoval z devetega mesta.

Po nedelji ima Kraft pred Prevcem 58, pred Freundom pa kar 195 točk prednosti. Zdaj se je na tretje mesto zavihtel celo Čeh Roman Koudelka, ki je Nemca prehitel za osem točk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin