Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
24. 2. 2016,
8.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Michael Hayböck Severin Freund Finska Lahti

Sreda, 24. 2. 2016, 8.26

6 let, 6 mesecev

Prevčeve noge so še vedno dovolj hitre

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za Petra Prevca se tekme na Finskem niso razpletle po njegovem okusu, pa čeprav mu je na treningih in poskusnih skokih kazalo dobro. A to poglavje je že mimo, pred njim pa novi izzivi.

Peto, deveto in četrto mesto so za marsikaterega skakalca odlični rezultati, vendar za Petra Prevca, ki se je v tej sezoni navadil zmagovati, niso tisti, ki bi mu prinesli popolno zadovoljstvo. Dve tekmi v Lahtiju in ena v Kuopiu na Finskem so bile zanj zaklete, saj se mu je tudi tokrat zaprla pot do posamičnih stopničk.

Se bo pa poklopilo na Finskem leta 2017

V karieri je v svetovnem pokalu stal na odru za zmagovalce na 43 preizkušnjah, nikdar pa mu to ni uspelo na Finskem, ki bo prihodnje leto z Lahtijem gostila nordijsko svetovno prvenstvo. Peter utrujenost postavlja na stranski tir: "Težko rečem, da je prisotna kakršnakoli utrujenost. Noge še vedno delajo, še vedno so dovolj hitre. Morda je malce naveličanosti, ko greš po celem dnevu čakanja na tekmo ob šestih zvečer iz hotela. A za vse je enako, za vse je bila ista tekma, sezona je za vse enako dolga, tako da se ne smem pritoževati."

Na Finskem je Michael Hayböck postal drugi v tej sezoni z več zaporednimi zmagami. Peter je zmagal štirikrat zapored, Avstrijec, ki je bil presenečen nad svojim zmagovitim nizom, pa na Finskem trikrat.

"Pustimo številke, da se same vrtijo"

"Obenem je zanimivo, ko vidiš, da si nekdo tako pokori konkurenco, po drugi strani pa je malo težje, ko vidiš, da imaš tudi sam priložnost. Tak je šport, enkrat je na vrhu eden, drugič nekdo drug," razlaga Prevc, ki je bil v Kuopiu na dobri poti do zmage na večji napravi, vendar je po vodstvu v prvi seriji nato v drugo naredil veliko napako in dvanajsta zmaga v sezoni je splavala po vodi.

Do konca sezone, ki je za skakalca iz Dolenje vasi izjemno uspešna, saj se je veselil naziva kralj novoletne turneje, postal je tudi svetovni prvak v poletih in nanizal enajst zmag, je osem posamičnih tekem, vse bližje pa je še eni veliki lovoriki – velikemu kristalnemu globusu.

Po odhodu s Finske ima pred drugim Severinom Freundom 559 točk naskoka, pred tretjim Hayböckom pa že 680 točk prednosti. Ta konec tedna bi lahko v Almatiju, kjer bosta dve tekmi, že osvojil to lovoriko, a bo moral Kazahstan zapustiti s prednostjo 600 točk.

"Zdaj je Hayböck v taki formi, da je tudi on že postal nevaren za skupni seštevek svetovnega pokala. Pustimo številke, da se same vrtijo," pa je na lestvico najboljših v svetovnem pokalu pogledal Prevc, ki je z ekipo že odpotoval v Kazahstan. Dolgo popotovanje do Almatija jih bo peljalo prek Helsinkov in Istanbula.

Ne spreglejte