Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 1. 2016,
13.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bischofshofen Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Tilen Bartol Anže Semenič Robert Kranjec Jurij Tepeš Anže Lanišek Anže Lanišek

Torek, 5. 1. 2016, 13.37

8 let

Prevc pripravljen na zadnji boj, Freund zaradi padca sploh ni skakal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po dnevu premora so skakalci na novoletni turneji spet zavihali rokave. Peter Prevc je z novimi odličnimi predstavami dal vedeti, da je še vedno v dobri formi. Severin Freund je varčeval z močmi.

Peter Prevc je na dobri poti, da postane junak prestižne novoletne turneje, saj ima pred zadnjo tekmo 19,7 točke prednosti pred Severinom Freundom, ki pa ga v torek v Bischofshofnu, kjer bo v sredo ob 17. uri tekma, nismo videli na delu. "Severin bo skakal v sredo, današnji dan pa je izpustil. Po padcu v Innsbrucku namreč ni bil pripravljen. Jutri mora pokazati najboljšo predstavo, zato ni skakal," je obrazložil nemški trener Werner Schuster.

Zato pa je bil aktiven skakalec kranjskega Triglava, ki ni izpustil nobenega skoka. Pri prvem je bil s 133,5 metra prvi, pri drugih dveh pa je moral priznati premoč le Norvežanu Kennethu Gangnesu, ki je pri drugem poskusu skočil izjemnih 143,5 metra.

Peter je z novimi odličnimi skoki dal vedeti, da je pripravljen na zadnji test na novoletni turneji in da mu lahko le velika smola vzame prvo večjo lovoriko v karieri.

Malo je manjkalo, da se ne bi v prvi seriji tekme spet pomeril s Freundom, vendar je imel na koncu drugi kvalifikacijski rezultat – Gangnes ga je prehitel za vsega 0,3 točke.

Zato pa se bo na izpadanje pomeril z reprezentančnim kolegom Anžetom Semeničem, ki je kot zadnji ujel vlak za tekmo, ta pa se je za vsega eno mesto izmuznila Robertu Kranjcu.

Domen Prevc se je hitro ujel s skakalnico, Lanišek je tvegal

Hitro je napravo v Bischofshofnu spoznal naš najmlajši mož Domen Prevc, ki je premierno skakal na tej skakalnici in imel dvanajsti rezultat kvalifikacij. "Zadovoljen sem, ker sem se hitro ujel s skakalnico. Sicer pa so praktično vse skakalnice v svetovnem pokalu zame nove. Trenerji so mi rekli, da moram biti potrpežljiv," je dejal Domen.

Na tekmo se je uvrstil tudi Anže Lanišek, ki je imel težave na treningu, v kvalifikacijah pa se je zbral in skočil na 22. mesto: "Skoki niso bili tehnično dobro izvedeni. Povrhu sem bil dvakrat pozen. V kvalifikacijah sem tvegal in šel na vse ali nič. Nekoliko sem bil prezgoden, kar se je po odskoku poznalo. Hitro sem pokrilil z rokama, vendar moram biti s prikazanim zadovoljen."

Od povratnikov, ki so danes prišli v Bischofshofen, je skakal še Jurij Tepeš, ki je imel 31. rezultat: "Na treningu v Planici sem naredil 19 skokov in si nekoliko spočil glavo. Ne smem prehitevati dogodkov, rad pa bi počasi prišel v formo."

Ne spreglejte