SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prevc med najboljših šest, Pungertarju se ni posrečilo

4

termometer

Na zadnjem skakalnem testu pred začetkom novoletne turneje je konkurenca nekoliko okrnjena. V kvalifikacijah so cilj izpolnili vsi slovenski orli razen Matjaža Pungertarja.

V Engelbergu so potekale kvalifikacije za sobotno posamično tekmo, na kateri ima pravico nastopa najboljših deset posameznikov v svetovnem pokalu. Od slovenskih skakalcev je imel tako vnaprej zagotovljen nastop Robert Kranjec, čeprav je v skupnem seštevku dvanajsti. V Švici namreč manjkajo japonski skakalci Taku Takeuči, veteran Noriaki Kasai in Daiki Ito, tekmo pa bo izpustil tudi poškodovani Avstrijec Thomas Morgenstern.

Za eno mesto je bil prekratek Jurij Tepeš, ki je moral tako ob športniku leta Petru Prevcu, Jaki Hvali, Matjažu Pungertarju, Tomažu Nagliču in Roku Justinu v kvalifikacije. Poskusni skok je bil na sporedu že ob 12. uri, najboljši Slovenec pa je bil na 23. mestu Hvala z daljavo 127 m.

V kvalifikacijah sta se izmed Slovencev najbolj izkazala Peter Prevc (131 metrov), ki je končal na šestem mestu in po točkah prehitel tudi rojaka Jako Hvalo, ki je skočil meter dlje. Brez težav se je na tekmo kvalificiral Rok Justin (128 metrov), nekoliko težje pa Tomaž Naglič (125,5 metrov) in Jurij Tepeš (125 metrov). Nastop se ni posrečil Matjažu Pungertarju, ki je skočil deset metrov manj in se znašel na repu razpredelnice, tako da ni preskočil kvalifikacijske ovire. Najdlje je skočil Avstrijec Wolfgang Loitzl (138 metrov).

Sobotna tekma se bo začela ob 13.45.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin