Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
21. 2. 2016,
18.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund Michael Hayböck Lahti veter

Nedelja, 21. 2. 2016, 18.37

8 let

Prevc in Freund sta bila presenečena

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Razmere so bile smešne," je Peter Prevc dal vedeti, kaj se je v nedeljo dogajalo na manjši napravi v Lahtiju. Pri prvem skoku ga je sklatilo, v drugem pa je z 22. napredoval na deveto mesto.

Našemu najboljšemu skakalcu Petru Prevcu Finska ne prizanaša, saj tam po koncu posamične tekme še ni stopil na oder za zmagovalce. To si je želel storiti na tekmi v Lahtiju, kjer bo prihodnje leto nordijsko svetovno prvenstvo.

Skakalci so lahko v petek in nedeljo preizkusili obe napravi, na obeh pa je bil veliki zmagovalec Avstrijec Michael Hayböck, ki je imel danes za razliko od nekaterih drugih odličnih skakalcev v obeh serijah nekoliko boljše pogoje. Tokrat je bila tekma na manjši skakalnici, ker je bil veter premočan in ne bi omogočal skokov na večji, kar smo lahko videli že v soboto, ko je odpadla ekipna preizkušnja.

"Očitno se je dalo, če je Hayböck zmagal v petek in danes"

Veter je tudi v nedeljo pihal spremenljivo in se poigral s prvim skakalcem na svetu. V prvi seriji je bil Peter šele 22., zaradi česar je bil presenečen, saj je pri skoku naredil le majhno napako.

"Razmere so bile danes zelo smešne. Takoj po prvem skoku sem upal na to, da so bile krive slabe razmere. Ko sem videl, da sem 22., mi ni bilo čisto nič jasno. Preprosto je bilo tako, da v drugem delu skoka ni bilo dovolj vetra in sem prehitro padel dol. Tudi drugim se je to dogajalo. Freunda (14. po prvi seriji, op. p.) in Gangnesa (21.) sem vprašal, na katera mesta sta se uvrstila … Vsi smo bili presenečeni. A Hayböck je zmagal v petek in danes, tako da se je očitno dalo," je dogajanje na tekmi opisal Prevc.

V drugi seriji je imel priložnost, da se povzpne. Z drugim rezultatom je nadoknadil trinajst mest za končno deveto mesto: "Danes ni bila težava moč vetra, ampak kje si ga ujel. Težava je bila v tem, da je enkrat pihalo čez hrbtišče, drugič pa spodaj. Je pa res, da sem v drugi seriji bolje zadel skok in se potem kar lepo prestavil naprej. Ocena skoka je bila druga, tako da sem kar zadovoljen z izkupičkom druge serije."

"V bistvu bom zelo vesel, ko bomo zapustili Finsko"

Štiri mesta pred njim je bil njegov veliki tekmec Severin Freund, ki pa je v svetovnem pokalu nadoknadil vsega 16 točk v primerjavi z našim skakalnim šampionom, ki ima devet tekem pred koncem sezone ogromnih 541 točk prednosti.

Priložnost, da nagradi naskok pred nemškim skakalnim kolegom, bo imel že v torek na skakalnici v Kuopiu, kamor se bo karavana smučarskih skokov preselila že danes.

"V bistvu bom zelo vesel, ko bomo zapustili Finsko. Lahtija trenutno nimam prav nič rad. V petek sem v drugi seriji 'zamočil' sam, včeraj smo čakali tri ali štiri ure in nato je bila tekma odpovedana, danes pa nam jo je spet zagodel veter. Malce me skrbi, ko se spomnim, da bo prihodnje leto tu svetovno prvenstvo," pa je Prevc odgovoril na vprašanje, ali se veseli selitve v Kuopio.

Ne spreglejte