Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
29. 1. 2016,
14.15

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Drev Zlata lisica veleslalom alpsko smučanje Pohorje zimska rekreacija

Petek, 29. 1. 2016, 14.15

5 let, 5 mesecev

Prerojena Ana Drev: Kar je šlo prej od mene, mi gre zdaj naproti

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Samozavest in odlično počutje Ane Drev sta pred Zlato lisico, ki bo z veleslalomsko in slalomsko tekmo na urniku smučark ta konec tedna, močnejša od sive mariborske tradicije.

"V letošnji sezoni sem predvsem bolj zdrava, s čimer sem imela v lanski sezoni ogromno preglavic. Vseeno sem že nekajkrat zelo dobro smučala in nakazala, da bi lahko naredila preskok, a mi ga ni uspelo. Mislim, da so bile težave predvsem zdravstvene. Kar je lani šlo stran od mene, mi je letos prišlo naproti. Počutim se dobro, imela sem priložnost kakovostno trenirati. Vse to skupaj je pripeljalo do veliko boljših rezultatov," pred sobotno veleslalomsko tekmo v Mariboru kar sije od zadovoljstva Ana Drev.

 

Prelomnica v Flachauu

Tridesetletnica je pred tedni v Flachauu prvikrat v karieri stopila na zmagovalni oder, bila je druga.

Že pred tem je bila po prvi vožnji vodilna tudi v Lienzu in tudi na ta način nakazala, da bi bila lahko to njena sezona: "Vsake stopničke so dobrodošle. Moje prve so prišle tik pred Mariborom. V Flachauu je bilo kar nekaj pritiska, glede na to, da sem zadnje čase smučala dobro, a mi nekajkrat ni uspelo. Mislim, da bo pritisk polzel le še navzdol."

Vroče srce, hladna glava. Takšen je, kot se zdi, moto izkušene specialistke za veleslalom, ki bo na Zlati lisici tako nastopila le v soboto.

Iz štartne hišice se bo po pohorski strmini pognala že sedemnajstič, a je bila do zdaj le dvakrat med dobitnicami točk. Bolj kot mariborska jih ustrezajo zahtevnejše proge.

A samozavest, ki deluje na pogon odličnih forme, počutja in treningov v Mariboru, Kranjski Gori in Avstriji, je pri Drevovi očitno močnejša od sive tradicije. "Tu sem nastopala največkrat v svetovnem pokalu, a še nisem dosegla odmevnega rezultata. Počutim se dobro, v dobri formi sem. Če kdaj, lahko letos dosežem dober rezultat," je odločna prva slovenska adutinja za visoke uvrstitve, ki pa jih razumljivo ne želi napovedovati.

Nikoli ne obupaj

Zgodba Drevove sporoča, da se je treba boriti tudi v najzahtevnejših položajih. Poleti se je tekmovalka iz Šmartnega ob Paki spogledovala tudi s koncem kariere, zima pa ji je prinesla smučarsko renesanso. "Veliko stvari je treba predelati. Razlika med 15. in prvim mestom je kar velika. Na srečo mi je ta rezultat uspel, še preden sem končala kariero," bo o stopničkah v svetovnem pokalu potomcem lahko pripovedovala tudi Drevova. Še lepše pa bi bilo kaj podobnega ponoviti še na Pohorju …

Ne spreglejte