Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 2. 2016,
22.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Michael Hayböck Stefan Kraft Daniel Andre Tande skoki

Torek, 23. 2. 2016, 22.52

8 let

Pred dobrim mesecem s prstom kazal na Prevca, zdaj dobil veliko zadoščenje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Junak tekem v Lahtiju in Kuopiu na Finskem je postal avstrijski skakalec Michael Hayböck, ki se je po nogometno veselil hat-tricka.

"Po svetovnem prvenstvu je moj cilj zmagati na kakšni od tekem svetovnega pokala, vendar je to zares težko, ker Prevc očitno želi vsakič zmagati," je sredi januarja po svetovnem prvenstvu v poletih Michael Hayböck s prstom kazal na Petra Prevca, ki je imel takrat neverjeten niz zmag.

Zdaj je slavo dočakal tudi Avstrijec. Na Finskem se je katapultiral na vrh in zmagal na obeh preizkušnjah v Lahtiju, ki bo prihodnje leto gostil nordijsko svetovno prvenstvo, in v torek še v Kuopiu. Po nogometno rečeno je dosegel hat-trick.

"Preprosto sem skakal bolje kot Prevc"

"Nisem ga pričakoval. Sploh sanjal nisem, da bi se mi lahko kaj takega zgodilo. Ne moremo reči, da Peter Prevc ne skače več zelo dobro, ampak na zadnjih tekmah sem jaz preprosto skakal bolje. To pa se lahko zelo hitro spremeni," je na koncu opozoril Hayböck.

Njegovega uspeha je bil izjemno vesel tudi njegov veliki prijatelj Stefan Kraft, ki je najboljši skok v Kuopiu privarčeval prav za konec in z njim z enajstega napredoval na tretje mesto: "V zadnjih dveh, treh dneh nisem mogel biti zadovoljen s skoki. Torkova tekma se je končala perfektno. Popotovanje po Finski sem končal s tretjim mestom, Michi pa je zmagal. Pripravljen sem na Almati."

Naslednja postojanka smučarskih skakalcev je torej Almati, kjer še ni bilo tekem za svetovni pokal, so pa bile zato tam preizkušnje celinskega pokala. "Zmagal sem na dveh tekmah, zato grem v Kazahstan s pozitivnimi spomini," ima Hayböck razlog za lepo popotovanje v daljni Almati, nedaleč stran od Kitajske.

Nič kaj lepih spominov na Kazahstan nima v torek drugouvrščeni Daniel Andre Tande, ki so ga takrat zaradi nepravilnega dresa diskvalificirali.

V Almatiju pa še ni skakal Prevc, ki je Finsko zapuščal z mešanimi občutki, saj se mu tudi tokrat ni uspelo uvrstiti na zmagovalni oder, kar si je zelo želel. Kljub temu ima osem tekem pred koncem svetovnega pokala 559 točk prednosti pred drugim Severinom Freundom.

Ne spreglejte