SiolNET. Sportal Zimski športi
1,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Pokal vitranc in zlata lisica

Poletna smučarska inšpekcija tudi v Sloveniji

1,38

termometer

Zlata lisica
Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Medtem ko je novi direktor ženskih tekem svetovnega pokala Peter Gerdol že pretekli teden obiskal prizorišče Zlate lisice, pa v Kranjski Gori poletni obisk šefa moških tekem Markusa Waldnerja pričakujejo v avgustu. In kaj predstavnike FIS zanima ob ogledih terenov?

Meteorologi beležijo vročinske rekorde, a v Podkorenu in na Mariborskem Pohorju razglabljajo tudi o tem, kako bo pozimi. Do Zlate lisice nas loči 205 dni. Do pokala Vitranc kar 233. Obe slovenski prizorišči tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju pa sta tudi v poletnih načrtih Mednarodne smučarske zveze. Oba direktorja tekem namreč s sodelavci obiskujeta terene svetovnega pokala ter z lokalnimi organizatorji kujeta zimske načrte. Na Štajerskem so že bili deležni poletne inšpekcije. Gorenjci jo pričakujejo avgusta ali najpozneje septembra.

Slovenski sogovornik

Zamejski Slovenec Peter Gerdol, ki je v vlogi direktorja ženskega svetovnega pokala nasledil Atleja Skaardala, in vodja tehničnih preizkušenj Markus Mayr sta bila v Mariboru pretekli teden. "Še pred analizo zadnjih tekem smo prehodili teren. Gospoda so prijetno presenetile tudi poletne aktivnosti. Konkretno, upravljavec smučišča namešča dodatne štiri snežne topove na stebrih in ureja štartni plato za slalom. Tudi naš pogovor je bil zelo ploden in optimističen," povzema generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar, zadovoljen, da je že pred tem na koledarski konferenci v Cavtatu izposloval ugodnejši tekmovalni termin (15.–16. 2.), v prihodnje pa bo lobiral za ukoreninjanje mariborskega termina na prelomu med januarjem in februarjem.

Pokal Vitranc Foto: Matic Ritonja/Sportida

Gorenjska dobrodošlica

Obisk vodstva svetovnega pokala pričakujejo tudi organizatorji pokala Vitranc, a šele ob koncu poletja. Tudi v Podkorenu bodo gostom ob inšpekciji pripravili novost. "Znano je, da imamo na dveh mestih tekmovalne proge pogosto težave s količino snega. Zato smo s pomočjo občine zasneževalni sistem obogatili z dvema topovoma. Gre za projekt, ki nas bo stal 100 tisoč evrov. Na podlagi tega bomo lahko še bolj mirni. Sicer pa bo redna poletna inšpekcija pogosto formalnost," pripoveduje Srečko Medven, alfa in omega pokala Vitranc, ki ima v koledarju svetovnega pokala zdaj že kar stalno marčevsko mesto tik pred velikim finalom.

Zlata lisica in pokal Vitranc

2019/2020
Maribor, 15. in 16. 2. 2020; Kranjska Gora, 14. in 15. 3. 2020 – potrjena termina

2020/21
Maribor, 27. in 28. 2. 2021; Kranjska Gora, 13. in 14. 3. 2021 – v osnutku koledarja

2021/22
Maribor, 26. in 27. 2. 2022; Kranjska Gora, 12. in 13. 3. 2022 – v osnutku koledarja
Peter Gerdol Sportal Slovenec, ki prevzema vajeti svetovnega ženskega smučanja CropAB Sportal Ne sprejema scenarija, po katerem bi že izstrelila vse naboje Martin Čater Sportal V Ilkinem slogu: poškodba ne bo potuha

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin