SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pointner z besom dobil le kratkoročno zadoščenje

2

termometer

Avstrijski trener Alexander Pointner je bil znova nekaj časa v središču pozornosti, potem ko njegov skakalec Diethart ni imel dobrih razmer za skok v Zakopanah. Žirija je ugodila njegovi pritožbi.

Pred nastopoma Avstrijca Thomasa Dietharta in Nemca Andreasa Wellingerja je dež namočil smučino, zaradi česar sta imela skakalca bistveno slabšo hitrost kot preostali skakalci. Približno dva metra na sekundo je znašala ta razlika, zaradi česar nista mogla skočiti, kot sta si želela.

Slabe razmere na skakalnici v Zakopanah so pošteno razhudile avstrijskega trenerja Alexandra Pointnerja, ki je s protestom izsilil, da sta njegov skakalec Diethart in Wellinger ponovno skočila. A tudi pred njunim drugim poskusom razmere niso bile ugodne. Pihal je veter, dež je znova upočasnil ledeno smučino in tekmovalca sta spet pristala na "puklu".

Če bi se to, kar sta doživela Avstrijec in Nemec, pripetilo slovenskemu skakalcu, verjetno ne bi dočakal nove priložnosti, saj Slovenija kljub odličnim uspehom naših skakalcev takšne veljave v najvišjih krogih sveta skokov nima. In kako je slovenski trener Goran Janus spremljal celotno dogajanje na trenerski tribuni in jezo Pointnerja? "Pointner je imel že sam s sabo dosti opravka. Tekmo smo težko prenašali, saj so bile razmere težke. Vse skupaj se je vleklo kot kača. Ne morem pa komentirati tekme," je odgovoril prvi mož stroke v slovenskih skokih, ki je bil vesel nedeljskega uspeha Petra Prevca (drugo mesto) in Tomaža Nagliča (osmo mesto), še kako rad pa se spominja tudi sobotne zmage na ekipni tekmi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin