SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planica vse lepša, skakalnica nared junija

2

termometer

V Planici se vse bolj približuje dan, ko bodo lahko skakalci preizkusili novo Bloudkovo napravo. Sicer se je datum sedaj nekoliko premaknil, a naj bi bilo konec junija vse nared.

Ravno včeraj je Zavod za šport RS Planica s podjetjem, ki izvaja gradbena dela, podpisal aneks, v katerem je zapisano podaljšanje roka za izgradnjo skakalnice. "Končno obliko bo dobila skakalnica konec junija, tako da bodo lahko poleti skakali. Objektivni razlogi so, zakaj se bo malce zavleklo. V podrobnosti ne bi šel, ker so te težave gradbene narave," je povedal direktor Zavoda za šport RS Planica Jelko Gros.

Sedaj je gradnja Bloudkove skakalnice prišla v drugo, zaključno fazo in že dobiva lepšo podobo, kar se bodo lahko gledalci na poletih v Planici meseca marca prepričali na lastne oči. "Ravno takrat bomo morali zaustaviti gradnjo, a se bo kmalu nato nadaljevala. Začetek montaže plastike računamo na 15. aprila, nekje konec junija pa naj bi se vse skupaj zaključilo. Mogoče bo sprva nekoliko omejeno skakanje, saj se bo gradila še Čaplja in bo treba zaustaviti sedežnico. Malce bo potrebna iznajdljivost. Sicer pa se bo poleti začela tudi gradnja ostalih skakalnic, ki bodo končane prav tako v tem letu," je še povedal veselo novico Gros.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin