Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
22.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

alpsko smučanje Mitja Valenčič

Petek, 7. 12. 2012, 22.09

8 let

Pinturault z odlično drugo vožnjo do zmage, Valenčič 19.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na drugem slalomu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki je potekal v Val d'Iseru v Franciji, je zmagal Francoz Alexis Pinturault. Od Slovencev je do točk prišel le Mitja Valenčič.

Francoz je drugouvrščenega Nemca Felixa Neureutherja prehitel za pol sekunde, tretji pa je bil vodilni po prvi vožnji, Avstrijec Marcel Hirscher (+0,57). Na štartu sta bila še dva Slovenca. Matic Skube je odstopil v prvi vožnji, Patrick Jazbec pa je bil prepočasen za prvo trideseterico. Z zaostankom 3,02 sekunde je zasedel 47. mesto.

Valenčič si je v prvi vožnji prismučal dobro izhodišče. Pred finalom je bil 14. z 1,46 sekunde zaostanka. V drugi vožnji, ki je potekala pod reflektorji, je sicer na celotni progi izgubljal prednost proti takrat vodilnemu Avstrijcu Wolfgangu Hoerlu (po prvi vožnji je bil ta 26., na koncu pa deveti), kljub temu pa imel pri zadnjem vmesnem času še dobri dve desetinki prednosti. V spodnjem delu pa je smučal slabše, izgubil pol sekunde in v cilj prišel kot osmi, na koncu pa je to zadostovalo za 19. mesto.

"Mitji je šlo dobro do drugega merjenja vmesnega časa, takrat je bil še spredaj. Do tam ni bilo veliko smučarjev, ki bi bili tako hitri. Danes smo imeli super priložnost, da bi naredili boljši rezultat, tako da sem kar malo razočaran. Vožnja sicer ni bila slaba, saj je približno zadržal pozicijo, a to ni to, kar si želimo. Matic in Patrick sta imela malo možnosti. Le petim tekmovalcem s številkami nad trideset se je uspelo uvrstiti v drugo vožnjo. Tako visoke številke so bile nemogoče. Tu je padlo toliko snega, da se proge ni dalo utrditi," je po tekmi povedal trener tehničnih disciplin Marko Jurjec.

Zmage se je veselil Alexis Pinturault. Ta je bil po prvi vožnji na šestem mestu, v drugo pa smučal izvrstno in se z najboljšim časom finala zavihtel na najvišjo stopničko. "Občutki po zmagi so fantastični. Na progi je bilo sicer veliko snega, a je bila proga dobra. Razmere so bile izvrstne, malce slabša vidljivost je bila zgolj na vrhu," je po zmagi dejal 21-letni Pinturault, ki je doslej slavil zgolj na februarski paralelni tekmi v Moskvi.

Na stopničke sta stopila še Neureuther in Hirscher, branilec skupne zmage svetovnem pokalu. Slednji je vodil po prvi vožnji, a v finalu napravil dve napaki, ki sta mu preprečila zmago. Še slabše je v finalu nastopil njegov rojak Manfred Pranger. Drugouvrščeni po polovici tekme je v finalu dosegel šele 28. čas, zaradi česar je nazadoval na šesto mesto.

V nedeljo bo v Val d'Iseru na sporedu veleslalomska tekma, na kateri bosta nastopila dva Slovenca - Janez Jazbec in Žan Kranjec.

Ne spreglejte