Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 7. 2023,
12.44

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

poškodba smučarski skoki Philipp Aschenwald

Četrtek, 6. 7. 2023, 12.44

10 mesecev

padec na treningu

Aschenwald po težji poškodbi na operacijo in daljše okrevanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Philipp Aschenwald | Philipp Aschenwald si je ob padcu na treningu težje poškodoval koleno. Čaka ga operacija, nato pa večmesečno okrevanje. | Foto Sportida

Philipp Aschenwald si je ob padcu na treningu težje poškodoval koleno. Čaka ga operacija, nato pa večmesečno okrevanje.

Foto: Sportida

Avstrijski smučarski skakalec Philipp Aschenwald si je na sredinem treningu v Innsbrucku težje poškodoval koleno. Čakata ga operativni poseg in daljše okrevanje.

Dawid Kubacki
Sportal Dawid Kubacki zmago posvetil zdravstvenemu osebju, ki je pomagalo njegovi ženi

Sredin trening avstrijskih smučarskih skakalcev na Bergislu se je za Philippa Aschenwalda končal slabo. Sedemindvajsetletnik je po enem od skokov ob doskoku padel in si težje poškodoval koleno. Kot poročajo avstrijski mediji, si je ob padcu strgal sprednjo križno vez, zadnjo križno vez in lateralni meniskus levega kolena. Nesrečnega Avstrijca bodo v petek operirali, nato ga čako daljše okrevanje.

"Skok ni bil slab. Skočil sem zelo daleč, na žalost se je nato vse odvilo zelo hitro. Zdaj je čas, da čim hitreje pogledam v prihodnost. Jutri me čaka operacija, nato pa korak za korakom naprej," so pri Kleine Zeitungu povzeli besede trikratnega svetovnega ekipnega  podprvaka. 

Nika Križnar
Sportal Zlato za Niko Križnar, še tretja kolajna za Niko Prevc

"Na poti vrnitve ga bomo podprli z vsemi razpoložljivimi sredstvi." | Foto: Sportida "Na poti vrnitve ga bomo podprli z vsemi razpoložljivimi sredstvi." Foto: Sportida

Popolna podpora zveze na poti vrnitve

"Philipp je bil na dobri poti, da pozimi spet igra pomembno vlogo, a zdaj je poudarek na popolni rehabilitaciji. Aschi je izkušen športnik, a še vedno v najboljših letih smučarskih skokov. Na poti vrnitve ga bomo podprli z vsemi razpoložljivimi sredstvi," je ob udarcu dejal športni direktor Avstrijske smučarske zveze Mario Stecher.

Aschenwald je v lanski sezoni zasedel 34. mesto svetovnega pokala, najvišje na posamičnih tekmah je bil na osmem mestu na uvodu sezone v Wisli, v Rasnovu pa je z rojakom Clemensom Aignerjem na super ekipni tekmi skočil na tretje mesto. 

V svoji karieri je 12-krat stal na zmagovalnem odru svetovnega pokala, največkrat na ekipnih tekmah, petkrat se je z rojaki veselil ekipne zmage. Pod najboljšo zimo svetovnega pokala se je podpisal v sezoni 2019/20, ko je v skupni razvrstitvi končal na desetem mestu. Na svetovnih prvenstvih je osvojil tri srebrna odličja – dve ekipni in eno na mešani ekipni tekmi.

 

Ne spreglejte