SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peterka: Šest mest je prostih na stopničkah

3

termometer

Za slovensko žensko skakanje bosta sobota in nedelja praznična. Ljubno bo namreč gostilo najboljše skakalke na svetu in na domačem terenu bodo vražje Slovenke skušale vnovič priti do stopničk.

V zgornji Savinjski dolini bo ta konec tedna v znamenju skokov. Na Ljubnem bo skakalo 49 tekmovalk iz štirinajstih držav, tekmi pa si bo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu, vendar bi si organizatorji raje želeli, da bi bilo ob skakalnici čim več skakalnih navdušencev. Vstopnina za oba dneva skupaj je vsega pet evrov, kar je praktično simboličen znesek. In ker so vražje Slovenke v dobri formi, lahko v soboto in nedeljo pričakujemo lepo število gledalcev.

"V poden in s telemarkom"

Največ upov se jasno polaga na Katjo Požun, ki je bila na zadnji preizkušnji v Hinzenbachu odlična tretja, kar so bile prve stopničke za Slovenijo v ženski konkurenci svetovnega pokala. In stopničke so želja tudi za ta konec tedna. "Moja želja je, da bi punce skočile v poden in to s telemarkom," je sprva v smehu povedal trener ženske reprezentance Matjaž Triplat in nadaljeval: "Že pred začetkom sezone smo načrtovali, da bi bili sedaj v tem delu najboljši. Verjamem, da bo domača publika dala našim dekletom zagon. Sicer pa je vzdušje v ekipi odlično."

Bolj nazorno pa je cilje ovrednotil naš najboljši skakalec vseh časov in Triplatov pomočnik Primož Peterka. "Prostora na zmagovalnem odru je v dveh dneh za šest tekmovalk … Matjaž je načrtoval res to sezono odlično in orientacijo usmeril v januar ter februar. Verjamem, da bodo punce dobro skakale. Jaz sem nehal, zdaj bodo morale one," je Peterka dobro razpoložen pred tekmama na Ljubnem, ki se bosta tako v soboto kot nedeljo začeli ob 13.45 - ti bi bili zagotovo težje organizirani, v kolikor ne bi finančno pomagal BTC City, ki skrbi za skakalke.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin