Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
28. 1. 2016,
12.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund Kenneth Gangnes Saporo Japonska

Četrtek, 28. 1. 2016, 12.37

7 let, 12 mesecev

Peter Prevc zna obarvati Saporo v slovenske barve

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čas je za nadaljevanje boja za veliki kristalni globus. Trojica najboljših skakalcev na čelu s Petrom Prevcem se bo spet udarila v Saporu, ki je bil v zadnjih letih povsem slovensko obarvan.

Pred dvema letoma je Saporo za slovenske skoke postal zgodovinski. Na vseh treh stopničkah odra za zmagovalce so stali naši orli. Premierne zmage v svetovnem pokalu se je takrat razveselil Jernej Damjan, Peter Prevc je bil drugi, tretji pa Robert Kranjec.

Na prvi tekmi tistega konca tedna je Prevc zmagal, Damjan je bil drugi, Kranjec pa četrti.

Japonsko skakalno središče – v tem mestu je slovenska košarkarska reprezentanca igrala uvodni del svetovnega prvenstva v košarki leta 2006 – ima za Prevca poseben čar. V zadnjih dveh letih si ga je vzel za svojega, saj je na Daljnem vzhodu blestel tudi lani, potem ko je zmagal in bil tretji.

"Japonske se najbolj veselim zato, ker sem tam že dve leti zapored dosegel dobre rezultate. In še odmakneš se od vsega. Okolje se zelo spremeni. Po Evropi je vse bolj ali manj enako. Tam je kultura čisto druga, praktično vse je drugače. Medijev sem se zdaj že dobro navadil, vseeno mi je, kako in kaj. V Zakopanah je bila tako že milina proti Kulmu in novoletni turneji, je pa na Japonskem res mir in sprememba okolja, kar me zelo veseli," je pred odhodom na Japonsko dejal najstarejši od bratov Prevc.

Brez Krafta in Hayböcka, ampak s Freundom

V Saporu v zraku ne bomo videli avstrijskih skakalcev Stefana Krafta in Michaela Hayböcka, ki sta prva v letu 2016 premagala našega skakalnega asa, saj sta se po Zakopanah odločila za krajši počitek po napornem programu vse od novoletne turneje naprej.

Se pa zato vrača Petrov največji tekmec Severin Freund, ki se čuti pripravljenega za vrnitev na skakalnico, potem ko je zaradi težav s hrbtom izpustil tekmo na Poljskem.

Na Japonskem bo nastopil tudi tretji skakalec zime Kenneth Gangnes, ki za Freundom zaostaja 54, za Petrom pa 359 točk.

Ponavadi v Saporu nimajo glavne besede le skakalci, saj lahko tudi vreme kroji razplet na vrhu. Za zdaj je najbolj mirna napoved za soboto, v nedeljo pa bo zapihal nekoliko močnejši veter.

Ne spreglejte