Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 3. 2022,
16.43

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Vikersund svetovno prvenstvo v poletih Domen Prevc Lovro Kos Timi Zajc Timi Zajc Cene Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Peter Prevc Peter Prevc

Ponedeljek, 7. 3. 2022, 16.43

2 leti, 1 mesec

Peter Prevc si je oddahnil, sveti mu zelena luč

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
sprejem olimpijcev, Kranjska Gora, Peter Prevc | Peter Prevc je lahko hitro zapustil izolacijo in bo pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Peter Prevc je lahko hitro zapustil izolacijo in bo pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenski skakalni prvak Peter Prevc si bo lahko spet obul skakalne čevlje, si nadel smuči in se spustil po skakalnici. Kmalu celo po letalnici, saj bo od četrtka do nedelje v Vikersundu svetovno prvenstvo v poletih. Pretekle dni je bil zaradi pozitivnega rezultata testiranja na koronavirus v izolaciji. Jasno je, kateri slovenski orli bodo zastopali Slovenijo na svetovnem prvenstvu.

Anže Lanišek, raw air Holmenkollen
Sportal Odlični Anže Lanišek drugi v Oslu, izjemno čustvena zmaga Tandeju

Skoraj vse od prihoda na norveško turnejo RAW Air je bil Peter Prevc v izolaciji. V skandinavski državi velevajo pravila, da morajo biti posamezniki ob pozitivnem testu na novi koronavirus v izolaciji štiri dni. Po tem datumu jo lahko zapustijo z negativnim rezultatom na testiranju.

Pri Prevcu se je sicer prižgala zelena luč v soboto, vendar je zraven svetila še oranža, zaradi katere namreč ni mogel nastopiti na drugi postojanki skrajšane turneje RAW Air. Za pridobitev akreditacije mora namreč biti posameznik po pravilih Mednarodne smučarske zveze (FIS) osem dni negativen, preden lahko vstopi v karavano smučarskih skakalcev.

Zato se najstarejšemu Prevcu časovno ni izšlo, da bi lahko nastopil na znamenitem Holmenkollnu. "Nobenih težav ni imel. Morda malenkostne, vendar nič pretresljivega," je iz Norveške sporočil trener Robert Hrgota. Slovenskega prvaka bomo spet videli od četrtka na letalnici v Vikersundu, kjer bo svetovno prvenstvo v poletih. "Lačen skokov je zagotovo. Lačen je že vso sezono," poudarja Hrgota.

Cene Prevc - Willingen
Sportal Norveška veselica v Oslu, Cene Prevc navdušil v finalu

Olimpijska zasedba in Domen Prevc

Jasno je tudi, kateri slovenski skakalci bodo branili slovenske barve. Nastopila bo olimpijska ekipa Peter Prevc, Anže Lanišek, Timi Zajc, Lovro Kos in Cene Prevc ter Domen Prevc, ta je v Oslu na sploh prvič v tej sezoni skočil do točk svetovnega pokala.

Slovenski orli so po tekmi na Holmenkollnu ostali na Norveškem in bodo jutri opravili še en trening na skakalnici, v sredo pa sledi pot v Drammen, kjer bodo ekipe nastanjene med svetovnim prvenstvom v poletih.

Domen Prevc je dobil priložnost na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu. | Foto: Sportida Domen Prevc je dobil priložnost na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu. Foto: Sportida

Po koncu prvenstva bosta sledili še dve postojanki svetovnega pokala in obakrat se bodo skakalci podali na letalnice. Najprej v Oberstdorf, za konec pa še na Letalnico bratov Gorišek v Planico.

Ne spreglejte