Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lahti smučarski skoki Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Jurij Tepeš Tomaž Naglič Jaka Hvala Nejc Dežman Matjaž Pungertar

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

2 leti, 2 meseca

Peter Prevc šesti v Lahtiju: Danes nisem bil dovolj dober

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec posamične tekme smučarjev skakalcev v Lahtiju je Poljak Kamil Stoch, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala prevzel vodstvo. Peter Prevc je bil namreč danes šesti.

Z današnjo zmago, še peto to zimo, je dvakratni olimpijski prvak Stoch spet oblekel rumeno majico vodilnega. Peter Prevc, ki je zdaj skupno drugi, je v finalu dobro nastopil in se z desetega povzpel na končno šesto mesto.

"Danes nisem bil dovolj dober, da bi obdržal rumeno majico vodilnega. S svojimi nastopi sem zadovoljen, saj sem popravil včerajšnji vtis. Ekipni nastop sem enostavno pozabil, za današnjega se je bilo treba ponovno zbrati. Lahko rečem, da se nekoliko že veselim tekme v Kuopiu, saj smo bili kar dolgo tu v Lahtiju," je po tekmi o razpletu tekme razmišljal Prevc.

Zelo dober nastop je v finalu uspel tudi Nejcu Dežmanu (249,1 točke), sicer vodilnemu v celinskem pokalu, ki je s 15. mesta po prvi seriji na koncu napredoval na 11. Velik skok po lestvici navzgor je uspel tudi Jerneju Damjanu (241,8), ki je z 28. napredoval na 17. mesto, Jurij Tepeš (236,6) pa je bil 20.

Brez finala je ostal Matjaž Pungertar, medtem ko se v današnjih kvalifikacijah na tekmo nista prebila Jaka Hvala in Tomaž Naglič.

V svetovnem pokalu je vodstvo prevzel današnji zmagovalec Stoch, ki ima 1131 točk. Prevc je drugi (1078), na tretjem mestu pa je Nemec Severin Freund (907), ki je bil po dveh zmagah zapored danes drugi.

Z današnjo tekmo se je začela finsko-norveška nordijska turneja (Lahti - Kuopio - Trondheim - Oslo), preden se bo svetovni pokal končal pod Poncami. Vmes skakalce čaka še svetovno prvenstvo v poletih v češkem Harrachovu.

Ne spreglejte