Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 12. 2015,
12.08

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

smučarski skoki Peter Prevc Peter Prevc Nižni Tagil

Nedelja, 13. 12. 2015, 12.08

4 leta, 4 mesece

Peter Prevc poslušal Zdravljico in Severinu Freundu slekel rumeno majico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Peter Prevc je po treh drugih mestih v svetovnem pokalu na drugi posamični tekmi v Nižnem Tagilu prišel do prve zmage v sezoni in prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Peter Prevc je zmagal na drugi tekmi za svetovni pokal smučarjev skakalcev v ruskem Nižnem Tagilu (131,5 in 139,5 m, 267,4 točke) in je prevzel tudi skupno vodstvo v pokalu. Anže Lanišek je dopolnil slovenski uspeh s četrtim mestom (123,5 in 135 m, 253,6).

Drugi je bil Avstrijec Michael Hayböck (130 m in 133,5 m, 260,4), tretji pa je bil Norvežan Johann Andre Forfang (127,5 in 140 m, 253,8).

Robert Kranjec je bil 16. (117,5 in 125 m, 212,7), Anže Semenič 29. (119,5 in 99,5 m, 161,5), Jurij Tepeš pa 30. (126 in 78 m, 139,1).

Jernej Damjan, ki se v soboto ni prebil iz kvalifikacij, je bil v tem delu tekmovanja danes diskvalificiran.

"Imel sem kar dober veter tako v prvi kot v drugi seriji. Kljub temu pa sem moral opraviti dva dobra skoka. V Engelberg grem kot vodilni v pokalu, pomembno pa bo, kako se bo razpletlo tekmovanje tudi konec prihodnjega tedna," je dejal Peter Prevc. Z današnjim uspehom, sedmim posamičnim v svetovnem pokalu, je dosegel 51. zmago za slovensko skakanje; od tega je 43 posamičnih zmag, Slovenija pa ima tudi osem ekipnih slavij.

Prevc je vodil že po prvi seriji, Nemec Andreas Wellinger je na drugem mestu zaostajal za 2,1 točke, tretji Michael Hayböck pa za 2,3 točke. Lanišek je bil osmi, Tepeš deseti, Semenič 22., Kranjec pa 24.

Prevc Freundu slekel rumeno majico

Branilec velikega kristalnega globusa Severin Freund je bil šele 15. (124 m, 104,6). Pred njegovim nastopom so znižali nalet, ker je bil vzgornik premočan, in po 131,5 metra dolgem skoku ob odbitkih za veter Freund ni povedel. Na čelu je ostal Norvežan Anders Fannemel.

V nadaljevanju se je Tepeš sprva umaknil s startne rampe zaradi bočnega vetra, v drugem poskusu pa je skoraj padel, pa se je vendarle rešil in pristal sredi doskočišča, kjer se je prijel z glavo. Veliko bolj je bil po svojem drugem skoku razpoložen je bil Lanišek. Namerili so mu 135 m in je prehitel doslej vodilnega Norvežana Daniela Andrea Tandeja.

V izteku mu je, najmlajšemu v slovenski vrsti, za izid kariere čestital najstarejši, Kranjec, ki je po težavah zaradi poškodbe dosegel izid sezone. Devetnajstletni Lanišek je bil dan pred tem sedmi in je izboljšal svoj prejšnji najboljši izid v pokalu, saj je bil pred tem najvišje na 19. mestu 5. decembra letos v Lillehammerju.

Norvežan Johann Andre Forfang, po prvi seriji je delil četrto mesto, je kljub 140 metrom le z dvema desetinkama prednosti na drugo mesto potisnil Laniška, Hayböck se je obdržal med prvo trojico, kar ni uspelo Wellingerju, ki je nazadoval na 10. mesto, dve mesti pred Freundom.

Na zaletišču je bil le še Prevc, ki se je očitno naveličal drugih mest in se zavihtel najvišje prvič v tej sezoni. Na štirih prejšnjih tekmah je dosegel tri druga mesta, eno z ekipo. Drugi je bil posamično že v soboto v Nižnem Tagilu, pred tem pa še v Lillehammerju in Klingenthalu.

Naslednji tekmi bosta konec prihodnjega tedna v Engelbergu.

Ne spreglejte