Peter Prevc odhaja na krajši dopust

Peter Prevc se bo od skokov nekoliko umaknil.

Peter Prevc se bo od skokov nekoliko umaknil. Foto: Sportida

Najboljši skakalec pretekle zime Peter Prevc se bo za nekaj dni povsem odklopil od skokov in bo tudi izpustil tekmi v Visli. "Malce se mora odmakniti od skokov," pravi Jani Grilc, pomočnik Gorana Janusa.

Po decembrskih tekmah v Engelbergu se je Peter Prevc skupaj s strokovnim vodstvom reprezentance sistematično lotil tega, kako dobiti na skakalnici spet tiste prave občutke. Na prvi postojanki novoletne turneje v Oberstdorfu je bil zadovoljen, saj je z desetim mestom napredoval. Skoki so bili konstantni. Tudi v Garmisch-Partenkirchnu je bil z enajstim mestom na pravi poti, nato pa se mu je spet začelo podirati v Innsbrucku.

Na znamenitem Bergislu je imel smolo z vetrom, ta pa mu je ponagajal tudi na zadnji postojanki turneje štirih skakalnic v Bischofshofnu. Žirija ga je namreč v prvi seriji spustila z nižjega zaletnega mesta, ker je pred njim zaradi vzgonskega vetra daleč poletel Jurij Tepeš. Veter se je nato začel obračati, prav pri njem pa močneje zapihal v hrbet. Tekmo je razočaran končal na 23. mestu.

Že po Bischofshofnu je bilo slutiti, da se bo najboljši mož pretekle zime umaknil od svetovnega pokala in zdaj se je odločil za ta korak. Ne bomo ga videli v Visli, kjer bosta ta konec tedna posamični preizkušnji.

"Stvar ne tiči v treningu, ker je dobro pripravljen. Glava je polna vsega."

Peter se bo umaknil iz skokov in se skušal vrniti močnejši. Peter se bo umaknil iz skokov in se skušal vrniti močnejši. Foto: Sportida "Peter potrebuje svežino. Skače sicer dobro, a se mu ni poklopilo, kot bi se mu lahko. Odstranil se bo, da bo odvrgel breme z ramen. Stvar ne tiči v treningu, ker je dobro pripravljen. Glava je polna vsega. Zadnji dve tekmi je imel tudi s pogoji smolo. Kako mu potem razložiti, da ni mogel dobro skočiti," pravi Jani Grilc in doda, da so Petru svetovali, naj gre za štiri, pet dni nekam na dopust.

Glavni trener Goran Janus je ob tem dodal, da bo na izpraznjeno mesto vskočil Bor Pavlovčič, kot sedmi član pa bo Aljaž Osterc, ki je na tekmah celinskega pokala priskakal Sloveniji dodatno kvoto.

Ob njima bodo slovenske barve v Visli branili še Domen Prevc, Jurij Tepeš, Cene Prevc, Jernej Damjan in Anže Semenič.

Sorodne vsebine

Komentarji

6
  • slov1ec / 09.01.2017. ob 10:16

    " Mnogo babic - kilavo dete ". Prav je da se malo umakne in umiri - sam, brez množice svetovalcev in ( kvazi ) strokovnjakov, sicer bo še en primer J.Hvale, Schlierenzauerja. Hannavalda ...

  • slov1ec / 09.01.2017. ob 14:17

    &riketts : S slatnarjevimi smučmi ni nič narobe. Mnogo skakalcev jih uspešno uporablja, med ostalimi tudi Domen, Takanashi ... Vsa stvar je v preletu hrbtišča. Treba je samo pogledati naklon lanskih skokov pa letošnje iz Rukke in potem naslednje. Razlika je tudi laiku očitna. Ampak to je v njem in sam bo moral zopet dobiti nazaj ta občutek. Nekje v podzavesti ga še vedno ima in slej ko prej ga bo spet našel. Sam !!

  • elnarim / 09.01.2017. ob 10:14

    Edino pravilno. Napaka je že bila, da se je sploh udeležil novoletne turneje. Motnje v tehniki ni problem odpraviti v kratkem roku, motnje v glavi pa zahtevajo poseben, nekoliko daljši, tretma. Peter prav gotovo ni pozabil skakati in verjamem, da bo še kakšen glavni globus njegov.

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano