Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
9. 1. 2017,
10.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc

Ponedeljek, 9. 1. 2017, 10.04

6 let, 7 mesecev

Peter Prevc odhaja na krajši dopust

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Foto: Sportida

Najboljši skakalec pretekle zime Peter Prevc se bo za nekaj dni povsem odklopil od skokov in bo tudi izpustil tekmi v Visli. "Malce se mora odmakniti od skokov," pravi Jani Grilc, pomočnik Gorana Janusa.

Po decembrskih tekmah v Engelbergu se je Peter Prevc skupaj s strokovnim vodstvom reprezentance sistematično lotil tega, kako dobiti na skakalnici spet tiste prave občutke. Na prvi postojanki novoletne turneje v Oberstdorfu je bil zadovoljen, saj je z desetim mestom napredoval. Skoki so bili konstantni. Tudi v Garmisch-Partenkirchnu je bil z enajstim mestom na pravi poti, nato pa se mu je spet začelo podirati v Innsbrucku.

Na znamenitem Bergislu je imel smolo z vetrom, ta pa mu je ponagajal tudi na zadnji postojanki turneje štirih skakalnic v Bischofshofnu. Žirija ga je namreč v prvi seriji spustila z nižjega zaletnega mesta, ker je pred njim zaradi vzgonskega vetra daleč poletel Jurij Tepeš. Veter se je nato začel obračati, prav pri njem pa močneje zapihal v hrbet. Tekmo je razočaran končal na 23. mestu.

Že po Bischofshofnu je bilo slutiti, da se bo najboljši mož pretekle zime umaknil od svetovnega pokala in zdaj se je odločil za ta korak. Ne bomo ga videli v Visli, kjer bosta ta konec tedna posamični preizkušnji.

"Stvar ne tiči v treningu, ker je dobro pripravljen. Glava je polna vsega."

Peter se bo umaknil iz skokov in se skušal vrniti močnejši. | Foto: Sportida Peter se bo umaknil iz skokov in se skušal vrniti močnejši. Foto: Sportida "Peter potrebuje svežino. Skače sicer dobro, a se mu ni poklopilo, kot bi se mu lahko. Odstranil se bo, da bo odvrgel breme z ramen. Stvar ne tiči v treningu, ker je dobro pripravljen. Glava je polna vsega. Zadnji dve tekmi je imel tudi s pogoji smolo. Kako mu potem razložiti, da ni mogel dobro skočiti," pravi Jani Grilc in doda, da so Petru svetovali, naj gre za štiri, pet dni nekam na dopust.

Glavni trener Goran Janus je ob tem dodal, da bo na izpraznjeno mesto vskočil Bor Pavlovčič, kot sedmi član pa bo Aljaž Osterc, ki je na tekmah celinskega pokala priskakal Sloveniji dodatno kvoto.

Ob njima bodo slovenske barve v Visli branili še Domen Prevc, Jurij Tepeš, Cene Prevc, Jernej Damjan in Anže Semenič.

Ne spreglejte