Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
7. 1. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc

Sobota, 7. 1. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Peter Prevc: od zadovoljstva do razočaranja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

V primerjavi z zadnjimi leti, ko je bil vselej v igri za najvišje uvrstitve na novoletni turneji in jo je lani celo osvojil, je Peter Prevc tokrat zapustil Bischofshofen razočaran in z mešanimi občutki. Še vedno namreč išče pravo pot proti vrhu.

Bischofshofen | Foto: Peter Prevc s skokoma v Bischofshofnu ni bil zadovoljen. | Foto: Reuters Peter Prevc s skokoma v Bischofshofnu ni bil zadovoljen. Foto: Reuters "Teh izgovorov imam dovolj. Na to se ne morem več opirati. Skoki niso na ravni, da bi daleč skakal in imel na tekmah užitek. Ne zgodi se. V Oberstdorfu sem bil po tekmi zadovoljen. Potem je zadovoljstvo kopnelo, danes pa se je prelilo v razočaranje," je skoka na zadnji tekmi v Bischofshofnu pokomentiral Peter Prevc.

Junak pretekle zime je za konec turneje, na kateri je lani postal lastnik zlatega orla, osvojil 23. mesto. Ali je bila to zanj najtežja turneja, ki jo je končal kot 14. skakalec? "Zadnji dve sta bili psihološko težki, ta je bila pa najbolj jezna. Poskušaš nekaj in si jezen, ker ti ne uspe. Pa se ti uspe umiriti, greš optimistično na skakalnico in se spet razočaran odpelješ v iztek," odgovarja Prevc.

"Verjetno se bom za dva dni povsem odmaknil iz športa"

Glavo bo malce spočil in se umiril. | Foto: Sportida Glavo bo malce spočil in se umiril. Foto: Sportida Skupno 14. mesto je v zadnjih petih letih najslabši izkupiček na turneji. Če gremo po vrsti nazaj, je bil leta 2013 osmi, nato četrti, tretji in prvi. Letošnje turneje pozabil nikakor ne bo: "Storil sem preveč napak. Iz napak se učimo. Vse skupaj moramo analizirati in se iz tega kaj naučiti."

Zanj je dobrodošlo, da je do naslednje tekme svetovnega pokala več kot teden dni premora, ki ga bo poskušal najbolje izkoristiti: "Verjetno se bom za dva dni povsem odmaknil iz športa, ker ga imam malce dovolj. Če ti nič ne uspeva, je najbolje, da se sploh ne ukvarjaš z njim. S trenerji bomo naredili strategijo."

Premor na kakšni tekmi ali naprej po ustaljenem ritmu?

S trenerji se bo pogovoril, kakšno strategijo bo imel za prihodnje dni. | Foto: Reuters S trenerji se bo pogovoril, kakšno strategijo bo imel za prihodnje dni. Foto: Reuters Na vprašanje, iz česa bo črpal optimizem, pa je kratko odgovoril: "Iz neuspeha."

Za zdaj ni bilo še govora, da bi morda kakšno tekmo svetovnega pokala izpustil in se v miru pripravil in poiskal tiste prave občutke, da bo v zraku spet začel uživati, kot je že v preteklih letih.

In da bi bil bolj pripravljen na naslednji vrhunec sezone, ki bo ob koncu februarja na Finskem. V Lahtiju se bodo namreč skakalci potegovali za nove komplete medalj na nordijskem svetovnem prvenstvu.

Ne spreglejte