Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
18. 1. 2017,
15.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Jani Grilc vrnitev

Sreda, 18. 1. 2017, 15.30

6 let, 7 mesecev

"Peter Prevc je spet začutil prave skoke"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Foto: Sportida

Po več kot tednu dni premora se je na skakalnice spet vrnil Peter Prevc. Iz strokovnega tabora prihaja spodbudna novica, da prvi mož zadnje zime postaja na skakalnici spet bolj elastičen in lahkoten.

Slovenska skakalna reprezentanca je v sredo trenirala na kranjski skakalnici, že jutri pa jo čaka pot do naslednje postojanke svetovnega pokala. Prihajajoči konec tedna sta namreč v Zakopanah na sporedu ekipna in posamična tekma.

Goran Janus bo na Poljsko odpeljal Domna Prevca, povratnika Petra Prevca, Jurija Tepeša, Ceneta Prevca, Jerneja Damjana, Bora Pavlovčiča in Aljaža Osterca.

Slovenske ljubitelje skokov bo zanimalo, kako se bo na skakalnici znašel Peter. Prvi mož zadnje zime si je namreč vzel čas za oddih, odmislil skoke in vse to z namenom, da bi se na skakalnici spet počutil lahkotnega.

V ponedeljek je po tednu premora začel z vadbo, danes pa je že skupaj z reprezentančnimi kolegi skakal v Kranju.

"Do izraza spet prihaja Petrova prožnost"

"Zdaj je lažje trenirati, ker bolj prihaja do izraza Petrova prožnost, ki jo je imel lani." | Foto: Sportida "Zdaj je lažje trenirati, ker bolj prihaja do izraza Petrova prožnost, ki jo je imel lani." Foto: Sportida "Kot sem ga čutil in videl, je spet skakal na takšen način kot lani. Odložil je nekaj bremena. Bolj je elastičen, lahkoten. Trening specialne vadbe je pokazal, da stvari popuščajo. Spet je začutil tiste prave skoke," je spodbudno novico sporočil pomočnik glavnega trenerja Jani Grilc.

Skakalnico v Kranju so si tokrat izbrali zato, ker na njej lažje poiščejo občutke in gradijo skoke, zlasti če je nizek nalet.

Za najstarejšega od bratov Prevc bo lahko v nadaljevanju sezone lažje, saj je bremena zdaj pustil za seboj. V svetovnem pokalu je namreč od velikega kristalnega globusa oddaljen 623 točk, novoletna turneja je prav tako že mimo, kar pomeni, da se bo lahko mirneje pripravljal za naslednji vrhunec sezone, ki bo februarsko nordijsko svetovno prvenstvo v Lahtiju.

"Najbolj je bilo moteče, ko smo kaj popravljali, šlo je po kapljicah. Vedno je bila prisotna zakrčenost. Zdaj je lažje trenirati, ker bolj prihaja do izraza Petrova prožnost, ki jo je imel lani. S to prožnostjo lažje doseže kakovost in potem tudi v letu drugače dela," je še dejal Grilc, ki upa, da se bodo ti skoki prenesli še na tekmo.

Spored v Zakopanah

Petek
18.00, kvalifikacije

Sobota
16.00, ekipna tekma

Nedelja
16.00, posamična tekma

Ne spreglejte