Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2018,
14.07

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

1

Natisni članek

smučarski skoki Peter Prevc Peter Prevc Wisla

Torek, 6. 11. 2018, 14.07

5 let, 5 mesecev

Na tekme, ko bo pripravljen

Začetek sezone brez Petra Prevca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

1

Peter Prevc | Peter Prevc na prvi postaji sezone v Wisli ne bo skakal. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Peter Prevc na prvi postaji sezone v Wisli ne bo skakal.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc, ki je v zadnjih mesecih prestal dva operativna posega levega gležnja, ne bo nastopil na uvodu nove sezone svetovnega pokala, ki se bo čez dober teden začela v Wisli. Kaj lahko se zgodi, da bo pred vrnitvijo v tekmovalni ritem izpustil še kakšno tekmo, je dejal v pogovoru za nacionalno televizijo.

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc opravil prve skoke na veliki skakalnici

Nič kaj prijetno obdobje ni za najboljšim smučarskim skakalcem sezone 2015/16 Petrom Prevcem. Zaradi precej zmanjšane gibljivosti gležnja, kar je bilo zanj zelo moteče, na trenutke tudi boleče, se je 20. aprila odpravil na prvo operacijo.

Na treninge se je nato vrnil prehitro, gleženj se ni zacelil po pričakovanjih, začel je zatekati, tako da je moral prekiniti treninge. Sredi julija je tako sledil nov poseg, po njem pa nova rehabilitacija, med katero 26-letnik ni želel spet prehitevati. Kot ne bo z vrnitvijo v tekmovalni ritem. Prevc se je namreč po posvetu s trenerji odločil, da izpusti uvod v novo sezono, ob tem pa ni izključil možnosti, da bo morda izpustil še kakšno postajo svetovnega pokala.

Na tekme, ko bo pripravljen

"S trenersko ekipo smo se odločili, da v Wisli ne bom nastopil, ker bi morali zaradi tega kakšno stvar na hitro popraviti, spremeniti. Wislo bom tako zagotovo izpustil, verjetno še kakšno drugo tekmo, da se v miru pripravim in dvignem formo. Na tekme pa bom šel, ko bom dovolj pripravljen," je za TV Slovenija pred odhodom v Innsbruck dejal Prevc, ki je v zadnjih tednih opravil tako skoke na manjši kot veliki napravi.

Najprej se želi v miru pripraviti, nato bo šel, ko bo dovolj pripravljen. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Najprej se želi v miru pripraviti, nato bo šel, ko bo dovolj pripravljen. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na manjšo skakalnico se je po rehabilitaciji najprej podal v Beljaku, za prvi preizkus na 120-metrski skakalnici pa se je pred slabima dvema tednoma podal v Nemčijo, in sicer v Oberstdorf, kjer je slovenska reprezentanca trenirala na ledeni smučini.

Bertoncelj ekipe še ni določil

"Ekipe za uvod v sezono na Poljskem še nisem določil, je pa že znano, da v njej zagotovo ne bo Petra Prevca. Za to smo se odločili iz preventivnih razlogov, saj imamo od lani slabe izkušnje s to skakalnico. Minulo sezono je bila zelo slabo pripravljena, zato ne bomo tvegali," je odločitev pojasnil trener Gorazd Bertoncelj in dodal, da ima Prevc za zdaj še težave z gibljivostjo gležnja.

"Stanje gležnja še niha, zato ne bomo hiteli," je o Prevčevi vrnitvi med drugim dejal Gorazd Bertoncelj, ki še ni sestavil ekipe za Wislo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Stanje gležnja še niha, zato ne bomo hiteli," je o Prevčevi vrnitvi med drugim dejal Gorazd Bertoncelj, ki še ni sestavil ekipe za Wislo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Gleženj še ni dovolj gibljiv, to je ta čas največja težava. Sicer pa bolečin ni, Peter dobro okreva. A zgodi se, da gleženj po treningih otrdi in potrebuje kakšen dan več, da se spet omehča in da Peter lahko normalno skače. Stanje gležnja še niha, zato smo se odločili, da ne bomo hiteli," je še sporočil Bertoncelj iz Innsbrucka, kjer je na pripravah s celotno ekipo A, z ekipo A-mladi in Tomažem Nagličem.

A slovenski skakalci nimajo sreče z vremenom. "Danes premočno piha, tako da ne bomo mogli opraviti treninga, tudi napoved za naslednje dni ni preveč spodbudna. Malo nas je presenetilo, ker sprva ni tako kazalo, zdaj pa po celi Evropi piha močan jugozahodnik, tako da tudi drugje ne morejo skakati," je sklenil Bertoncelj.

Po Poljski Finska

Sezona se bo v Wisli začela v petek, 16. novembra, ko bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto sledi ekipna tekma, v nedeljo pa posamična. Karavana se bo nato preselila v Kuusamo, kjer se bodo skakalci med 23. in 25. novembrom pomerili na dveh posamičnih tekmah, na začetku decembra pa bodo preizkušnje v Nižnem Tagilu.

Spored svetovnega pokala v Wisli:

Petek, 16. november
18.00 kvalifikacije

Sobota, 17. november
16.00 ekipna tekma

Nedelja, 18. november
15.00 posamična tekma

Preberite še:

sveča
Sportal Umrl nekdanji trener v smučarskih skokih Ludvik Koprivšek
Peter Prevc
Sportal Dobra novica pri Petru Prevcu
Ne spreglejte