Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
28. 10. 2018,
8.09

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec Štefan Hadalin Žan Grošelj

Nedelja, 28. 10. 2018, 8.09

5 let, 5 mesecev

SÖLDEN, VELESLALOM (MOŠKI)

Žan Kranjec s številko ena le domov: nasvidenje v Kranjski Gori?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35
Žan Kranjec | Žan Kranjec bi moral odpreti moško sezono svetovnega pokala. | Foto Sportida

Žan Kranjec bi moral odpreti moško sezono svetovnega pokala.

Foto: Sportida

Zaradi neugodnih vremenskih razmer so organizatorji tekem svetovnega pokala v Söldnu odpovedali nedeljski veleslalom, ki ga bi ga moral odpreti slovenski adut Žan Kranjec.

Od našega poročevalca iz Soldna. | Foto:  

Še drugo leto zapored so organizatorji ledeniškega odprtja sezone pod streho spravili le žensko preizkušnjo. Lani je tekmo odpihnil orkanski veter, letos prihod klasičnega zimskega vremena. Ponoči je namreč na progi ledenika Rettenbach zapadlo približno pol metra snega, ob megli, vetru in nadaljnjem sneženju pa se je vodstvo tekmovanja sprva odločilo tekmo prestaviti za eno uro, nato pa je ves program odpovedalo.

Tekmo bi moral odpreti Kranjec

Pri FIS in organizacijskem odboru zatrjujejo, da so vzvodi za odločitev izključno varnostne narave. Konvoj tekmovalnih ekip pa se je tako namesto na štart preizkušnje odpravil v dolino in nato proti domu. Med njimi tudi tričlanska slovenska ekipa z Žanom Grošljem, Štefanom Hadalinom in Žanom Kranjcem. Prav zadnji bi moral odpreti uvodno moško preizkušnjo sezone in potrditi odlično pripravljenost.   

Proti naravi pač ne gre

"Škoda. A vsi smo na istem," je ob vračanju s terena dejal vodja slovenskih alpskih disciplin Miha Verdnik, ki se je kajpak zavedal dobrega Kranjčevega izhodišča in kakovostne pripravljenosti. "Realno pa tokrat tekme ni bilo mogoče izpeljati. Če bi jo bilo mogoče, bi jo Avstrijci zanesljivo izpeljali. Veter, ki se je krepil, je namreč sneg vračal na progo. Ob čiščenju pa bi organizatorjem zmanjkalo časa," je še dodal Verdnik, ki zdaj čaka na slalomsko odprtje moškega dela sezone v Leviju.

Tessa Worley
Sportal Tessinega ledeniškega čakanja je konec

Nasvidenje v Kranjski Gori?

Zanimivo pa je, da so pri Mednarodni smučarski zvezi iz uradnih pravil svetovnega pokala letos izbrisali določilo, po katerem se – ob preizkušnjah finala (letos ga bo gostil Soldeu v Andori) – uvodnih tekem zime v Söldnu ne nadomešča. Moško preizkušnjo bodo tako pri FIS poskušali med sezono izpeljati na kakšnem drugem prizorišču. V smučarskih kuloarjih se je že ob slabi napovedi šušljalo, da sta kandidata Adelboden in Kranjska Gora. Ko smo nato novico poskušali preveriti na Gorenjskem, nam je generalni sekretar pokala Vitranc Srečko Medven odvrnil, da vse skupaj težko predhodno komentira. Dodal pa je, da so v Podkorenu vedno pripravljeni na pogovore in dopolnitev tekmovalnega programa.

Denis Šteharnik | Foto: MaPa Foto: MaPa Več sreče pri nežnejšem spolu

Še drugo leto zapored in skupno tretjič v zadnjem desetletju so se torej organizatorji ledeniških tekem podpisali le pod ženski program. Spomnimo, sobotno tekmo je v slabih razmerah dobila Francozinja Tessa Worley, Meta Hrovat pa je bila kot edina Slovenka s točkami 18. In kako je veleslalomsko soboto komentiral trener Denis Šteharnik?

"Lani nas je v Söldnu z devetim mestom razveselila Tina Robnik, Meta pa je bila 28. Letos Tine žal ni, za Meto pa smo upali, da bo, potem ko je štartala med najboljših 15, tam tudi uvrščena. Zanjo sicer lahko povem, da se razvija v pravo smer, ni pa ji uspel želeni rezultat. Zaradi tega ne bi delal panike. Ana Drev še ni pripravljena, čeprav smo zaradi dobre številke upali vsaj na točke. Ana Bucik in Neja Dvornik pa sta imeli visoki štartni številki. Lahko pa vseeno rečem, da je Bucikova smučala pod pričakovanji," je dejal glavni trener deklet.

Tina Maze in Anna Fenninger 2015
Sportal Obračun z Mazejevo kot nedosegljivi vrhunec kariere
Anže Kopitar in Henrik Kristoffersen
Sportal Veliki navijač Anžeta Kopitarja napada smučarskega kralja
Žan Kranjec
Sportal Če mu bo dovoljeno, se bo vmešal v boj za vrh
 

 

Ne spreglejte