SiolNET. Sportal Zimski športi
2,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
OBERSTDORF, SVETOVNO PRVENSTVO, VELIKA SKAKALNICA, KVALIFIKACIJE (Ž)

Vrhunski obeti: vse štiri Slovenke v deseterici, Ema Klinec le za Avstrijko

2,03

termometer

Nika Križnar
Ema Klinec in Nika Križnar sta tudi na veliki skakalnici glavni slovenski orožji. Foto: Sportida

Po dnevu premora se v Oberstdorfu nadaljuje svetovno nordijsko prvenstvo. Smučarske skakalke so danes opravile kvalifikacije na veliki skakalnici, vrhunsko pa so znova nastopile Slovenke. Svetovna prvakinja Ema Klinec je zaostala le za Avstrijko Marito Kramer, vse štiri slovenske skakalke pa so končale v deseterici najboljših. 

Slovenske skakalke so izjemno opravile kvalifikacije. Ema Klinec je s 130 metri (148,8 točke) postavila drugo najboljšo daljavo kvalifikacij in je tako znova našla prave občutke. Nika Križnar je skočila 123,5 metra (135,7 točke), kar je zadostovalo za peto mesto. Urša Bogataj je osvojila sedmo mesto (129,9 točke/127 metrov), Jerneja Brecl pa je z višjega zaletišča s skokom, dolgim 121 metrov (123 točk), zasedla deseto mesto.

Generalko pred sredino tekmo je sicer dobila Avstrijka Marita Kramer (153,3 točke/137,5 metra), Klinčeva je za njo zaostala 4,5 točke, tretja je bila Japonka Sara Takanaši (146,2 točke/127 metrov). "Včeraj mi je na treningu uspel super skok, mogoče je bil tisti še malce boljši. Šla sem še malo bolj na polno, danes pa sem si rekla, da naredim bolj umirjen skok, saj je to prava osnova za naprej," je skoke na veliki skakalnici za TV Slovenija ocenila Klinčeva. "S skokom sem zadovoljna, bil je lep, umirjen, tako kot smo se dogovorili. Mogoče se v zraku lahko še borim za nekaj metrov, sicer pa je bilo v redu, zato grem vseeno mirno na tekmo," je še dodala svetovna prvakinja na srednji napravi.

Ema Klinec je bila v kvalifikacijah druga. Ema Klinec je bila v kvalifikacijah druga. Foto: Guliverimage

Križnarjeva s svojim nastopom ni bila zadovoljna. "Vse skupaj je malo zadržano, nesproščeno. Z mize je bil skok veliko lepši kot včeraj, tokrat sem vsaj zadela mizo. Moram se le sprostiti v zraku in uživati. Potem bodo tudi metri pravi. Če se bom ukvarjala z današnjimi skoki, se zagotovo ne bom sprostila. Morala se bom sprostiti drugače. Najbolj bo pomagalo, če bom skočila kot na ekipnih tekmah, kjer nimam takšnega bremena," je v izteku za nacionalno televizijo priznala 20-letna Križnarjeva.

Tekma bo na sporedu v sredo ob 17.15.

Ema Klinec Sportal Reset zlate Eme Klinec Anže Lanišek Sportal Na ekipni tekmi presenečenje, a ne v slovenski režiji

Oberstdorf, SP, velika skakalnica, kvalifikacije (Ž):

 

Preberite še:

Slovenske skakalke Oberstdorf srebrna medalja Sportal Slovenke preživljale dramo: najprej v zraku njihov nastop, nato še drama točk smučarski skoki Zoran Zupančič Sportal Trpel v hotelski sobi in se veselil uspeha svojih izbrank

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin