Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
14. 1. 2016,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Flachau Klara Livk Meta Hrovat

Četrtek, 14. 1. 2016, 15.12

8 let

Novi priložnosti za mlada upa

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slalomistka Klara Livk in veleslalomistka Meta Hrovat bosta ob koncu tedna v Flachauu deležni nove priložnosti na tekmah svetovnega pokala.

Glavni trener slovenske ženske smučarske reprezentance Denis Šteharnik pred petkovim slalomom in nedeljski veleslalomom v Flachauu ne bo premešal kart. Najprej bo, tako kot že med torkovim spektaklom pod reflektorji, med količke poslal Ano Bucik, Katarino Lavtar, Marušo Ferk in drugič v karieri tudi Klaro Livk, v nedeljo pa bo poleg najboljše slovenske veleslalomistke Ane Drev, Lavtarjeve in Tine Robnik na štartu tudi najbolj obetavna mlada slovenska smučarka Meta Hrovat.

Boljši obeti

"Imamo kar nekaj težav pri zagotavljanju kakovostnega treninga, saj so zaradi novega snega proge v Flachauu mehke. Vseeno pa vremenska napoved obeta boljšo slalomsko preizkušnjo. V torek namreč proga smučarkam z višjimi štartnimi številkami ni dovoljevala preboja. Zdaj se je ohladilo, tako da računam na boljšo tekmo. Veleslalomistke bodo medtem poskušale opraviti še dodaten trening in se dobro pripraviti na nedeljski nastop. Na tem največ pričakujemo od Drevove. Žal je bila tekmovalna vrzel velika, a je v Kranjski Gori in Reiteralmu dobro trenirala," pravi Šteharnik.

Ana Bucik: Vse ob svojem času

Na bolj čvrsto podlago računa tudi najboljša slovenska slalomistka Ana Bucik, ki je v torek svoj napad končala že pri drugem količku. S tem je splavala po vodi priložnost, da se vendarle prebije med najboljšo trideseterico, ki prinaša boljšo štartno izhodišče. Za nameček pa se bo nova FIS-lestvica, na kateri si lahko na račun dveh zmag v evropskem pokalu obeta viden skok, upoštevala šele na Zlati lisici. "Vse ob svojem času. Zdaj moram pač še naprej napadati iz ozadja," pravi 22-letna Goričanka, ki se po 15. mestu v Santa Caterini spogleduje tudi z višjimi cilji.

"Na treningih čutim, da sem še nadgradila svoj slalom. Nekaj voženj je bilo prav vrhunskih. Res pa je, da pogrešam stabilnost. Vseeno verjamem, da se lahko z dvema želenima izvedbama zavihtim celo med najboljšo deseterico. Ne bom pa razočarana, če bom ponovila svoje najboljše rezultate," dodaja Bucikova.

Trojni program za Lavtarjevo

Edina Slovenka s trojnim programom v Flachau bo Katarina Lavtar. "V torek se ni izšlo, kot sem si želela. Deloma tudi zaradi pogojem in podlage, ki mi ni bila pisana na kožo. Zdaj me čaka popravni izpit, upam, da na bolj trdi progi, osebno pa se zelo veselim tudi nedeljskega slaloma. Tukajšnji teren mi namreč ustreza. Čas je že za vnovičen preboj v finale," poudarja 27-letna Gorenjka.

Ne spreglejte