Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 2. 2024,
12.40

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

Natisni članek

Saporo Noriaki Kasai smučarski skoki

Torek, 13. 2. 2024, 12.40

2 meseca, 2 tedna

Konec tedna v boj za nastop na 570. tekmi svetovnega pokala

Nove stopničke za Noriakija Kasaia in vrnitev v svetovni pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40
Noriaki Kasai | Noriaki Kasai je v začetku tedna na pokalu Megmilk Cup v Saporu zasedel drugo mesto. | Foto Guliverimage

Noriaki Kasai je v začetku tedna na pokalu Megmilk Cup v Saporu zasedel drugo mesto.

Foto: Guliverimage

Japonski veteran smučarskih skokov Noriaki Kasai je na ponedeljkovem pokalu v Saporu zasedel drugo mesto in si zagotovil mesto v japonski ekipi, ki bo konec tedna na tem prizorišču tekmovala v svetovnem pokalu. 51-letnik je točke svetovnega pokala zadnjič vknjižil marca 2019 v Planici. Ga bomo tokrat videli na tekmi?

Lovro Kos, Philipp Raimund, Stefan Kraft
Sportal Lovro Kos še enkrat odličen: Za mano je neverjeten vikend! #video

Moška skakalna karavana se iz Lake Placida, kjer se je premierne posamične zmage svetovnega pokala veselil Lovro Kos, seli v Azijo. Konec tedna bosta v Saporu dve individualni preizkušnji, na kateri se bo poskušal prebiti tudi neumorni japonski smučarski skakalec Noriaki Kasai

Letalnica bratov Gorišek Planica
Sportal Novost na Letalnici bratov Gorišek

51-letnik je v zadnjih tednih navdušil z zmago na pokalu TVh Cup2, v ponedeljek pa prav tako na skakalnici Okurajama v sklopu Megmilk Cup zaostal le za Keičijem Satom. Po polovici je zasedal četrto mesto, na drugo pa skočil po odličnem finalnem skoku, dolgem kar 141 metrov. 

Finalnih 141 metrov Kasaia:

Ciljal je na zmago

"Ciljal sem na zmago, zato sem razočaran. Računal sem na 145 metrov. Sem v dobri formi. Kakorkoli, na svetovni pokal sem se zelo dobro pripravil. Želim premagati pritisk, prestati kvalifikacije in nastopiti na svoji 570. tekmi," so veterana, ki ni bil zadovoljen z drugim mestom, povzeli pri skijumping.pl.

Rekorder 

Japonec je v tej sezoni sodeloval na drugorazrednem celinskem pokalu in redno premagoval mlajše rojake. Z zadnjimi nastopi si je priboril mesto v ekipi za domači tekmi, poročajo tuji mediji. Rekorder po številu nastopov na tekmah svetovnega pokala je trenutno pri številki 569. Je eden zgolj dveh, ki se lahko pohvali s 500 tekmami, pretekli konec tedna je to uspelo še Švicarju Simonu Ammannu.

Japonska ekipa za Saporo: Rjoju Kobajaši, Ren Nikaido, Junširo Kobajaši, Naoki Nakamura, Taku Takeuči, Noriaki Kasai, Sakutaro Kobajaši, Asahi Sakano in Keiiči Sato.
Lovro Kos
Sportal Lovro Kos do premierne posamične zmage! #video

51-letnik je točke svetovnega pokala zadnjič osvojil v Planici marca 2019. | Foto: Vid Ponikvar 51-letnik je točke svetovnega pokala zadnjič osvojil v Planici marca 2019. Foto: Vid Ponikvar

Zadnje točke svetovnega pokala pred skoraj petimi leti v Planici

Ljubljenec občinstva je v kvalifikacijah za tekme svetovnega pokala zadnjič skakal v lanski sezoni, ko je zadnji trenutek vskočil kot prva rezerva, a se mu ni uspelo prebiti na tekmo. Zadnjič je na tej sodeloval februarja 2020 v Saporu, a bil s 36. mestom prekratek za finale in točke. 

Zadnjič je točke na najvišji ravni osvojil na tradicionalnem zaključku sezone v Planici, marca 2019 je bil na posamični tekmi 19. Istega leta je z ekipo na Letalnici bratov Gorišek poletel do četrtega mesta. 

Zdaj bo imel priložnost, da po skoraj petih letih znova skoči do točk svetovnega pokala. 

Slovenske barve bodo na Japonskem zastopali Lovro Kos, Peter Prevc, ki se vrača na tekme, Timi Zajc, Domen Prevc in Žak Mogel.

Spored, Saporo

Petek, 16. februar
8.00 kvalifikacije

Sobota, 17. februar
8.00 posamična tekma

Nedelja, 18. februar
1.30 kvalifikacije
3.00 posamična tekma

Peter Prevc
Sportal Hvala, Peter!
Peter Prevc
Sportal Peter Prevc ostal doma, negotovost pri Lanišku
Nika Prevc, Willingen
Sportal Skakalke ne bodo potovale v Romunijo

 

Ne spreglejte