Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 1. 2024,
17.36

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Jarl Magnus Riiber Mari Leinan Lund Silva Verbič Teja Pavec Vid Vrhovnik Gašper Brecl nordijska kombinacija

Sobota, 13. 1. 2024, 17.36

3 mesece, 2 tedna

Oberstdorf, nordijska kombinacija

Norvežana zmagala v nordijski kombinaciji, kaj pa Slovenci?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Jarl Magnus Riiber | Jarl Magnus Riiber je slavil v moški konkurenci. | Foto Guliverimage

Jarl Magnus Riiber je slavil v moški konkurenci.

Foto: Guliverimage

Nordijski kombinatorci so v Oberstdorfu opravili prvi preizkušnji svetovnega pokala v novem letu. Med dekleti je slavila Norvežanka Mari Leinan Lund, Teja Pavec je bila 18., Silva Verbič pa 27. V moški konkurenci sta Gašper Brecl in Vid Vrhovnik ostala brez točk, zmagal pa je Norvežan Jarl Magnus Riiber.

Riiber je bil po skokih na drugem mestu, tek na 10 km je začel s štirimi sekundami zaostanka za Avstrijcem Thomasom Reggeneggerjem. V tem je na koncu za sekundo strl Avstrijca Johannesa Lamparterja, sicer četrtega po skokih. Za dve mesti je v teku napredoval še en Avstrijec Stefan Rettenegger, sicer peti po skokih.

Brecl in Vrhovnik sta bila skromna. Brecl je bil na koncu 43. z več kot tri minute in pol zaostanka, Vrhovnik pa po 52. mestu na skakalnici v teku ni nastopil.

Med dekleti vse trši oreh v skokih postaja Norvežanka Mari Leinan Lund, ki je s 102,5 metra z nižjega zaletišča imela 22 sekund naskoka pred do nedavnega nepremagljivo rojakinjo Gydo Westvold Hansen. Ta je skočila meter manj, tretja je bila Ida Marie Hagen s 100 metri in 56 sekundami zaostanka. Teja Pavec je bila po skokih deseta, Silva Verbič pa 29.

Teja Pavec in Silva Verbič  | Foto: Alenka Teran Košir Teja Pavec in Silva Verbič Foto: Alenka Teran Košir

Na petkilometrski progi je nato Mari Leinan Lund obdržala prednost za prvo zmago, 13,5 sekunde je zaostala Marie Hagen, tretja je bila Gyda Westvold Hansen z zaostankom dobre minute. Teja Pavec je zasedla 18. mesto s slabimi štirimi minutami zaostanka, Silva Verbič je bila na 27. mestu z več kot šestimi minutami zaostanka.

Gyda Westvold Hansen vodi v pokalu s 470 točkami, deset manj jih ima Marie Hagen, Mari Leinan Lund je tretja s 364. Silva Verbič in Teja Pavec sta na 22. in 23. mestu z 92 oziroma 82 točkami.

V moški konkurenci je na vrhu Riiber s 770 točkami, sto manj jih ima Lamparter, tretji pa je Steffan Rettenegger s 535. Vrhovnik je 37. s 67 točkami, Brecl pa 45. s 17.

V nedeljo bosta v Oberstdorfu na sporedu novi preizkušnji.

Ne spreglejte