Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 1. 2016,
21.14

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Adelboden slalom svetovni pokal Švica Matic Skube Miha Kürner

Sobota, 9. 1. 2016, 21.14

4 leta, 10 mesecev

Norvežan še tretjič v sezoni na vrhu, nova ničla Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Henrik Kristoffersen je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Adelbodnu. Avstrijec Marcel Hirscher v finalu ni ubranil prednosti pred Norvežanom in je bil drugi. Brez Slovencev v finalu.

Rus Aleksander Horošilov, vodilni po prvi vožnji, je nazadnje zaostal za obema za tretje mesto. Slovenci so tudi na četrtem slalomu v tej sezoni ostali brez točk.

Na slalomu v Adelbodnu so prva tri mesta zasedli isti smučarji kot na prvem slalomu po novem letu v Santa Caterini, s to razliko, da je tokrat Kristoffersen prehitel Hirscherja, ki je zaostal za šest stotink sekunde. Horošilov je bil še drugič letos tretji, za zmagovalcem pa je zaostal šest desetink sekunde. Trojica je bila na vrhu že po prvi vožnji. Kristoffersen in Hirscher sta zaznamovala vse štiri slalome v tej sezoni z menjavanjem na prvih dveh mestih.

Slovenci po štirih slalomih ostajajo brez točk v tej disciplini. Oba Slovenca sta nastopa končala že na prvi progi. Matic Skube je startal po najboljših s startno številko 37 in je bil z zaostankom 3,15 sekunde na 36. mestu prepočasen za trideseterico, ki se je pomerila v drugi vožnji. Miha Kürner je s startno številko 57 odstopil.

Po 16 tekmah je v skupnem seštevku svetovnega pokala še naprej v vodstvu Hirscher, Norvežan Aksel Lund Svindal, ki slaloma ne vozi, zaostaja 165 točk, tretji skupno je Kristoffersen z 230 točkami zaostanka za Hirscherjem.

V slalomskem seštevku pa je vodstvo ubranil in še povečal zmagovalec uvodnih slalomov v Val d'Iseru in Madonni di Campiglio Kristoffersen, ki ima zdaj 40 točk naskoka pred Hirscherjem, zmagovalcem tretjega slaloma v tej sezoni v Santa Caterini. Tretji v slalomskem seštevku je Horošilov, ki zaostaja 206 točk za Norvežanom. Enaindvajsetletni Kristoffersen je vpisal še šesto slalomsko zmago, tretjo v tej sezoni.

"Zmagati tukaj na tem klasičnem slalomu pred toliko navijači je nekaj res precej neverjetnega. Razlika med nama z Marcelom je bila majhna, bila je tesna tekma, a Fortuna se je očitno danes meni na široko posmejala," je bil s sedmo zmago v svetovnem pokalu zelo zadovoljen Kristoffersen, ki je avstrijskemu rivalu s fenomenalnim spodnjim delom četrto slalomsko zmago v Adelbodnu speljal tik pred nosom. "Z zmago na tem hribu sem se pridružil velikim legendam, ki so zmagovale tukaj pred menoj, kar je res 'cool'," je še dejal Norvežan.

Takoj po prihodu v cilj je bil zelo jezen

Hirscher je bil na zadnjih sedmih slalomih v Adelbodnu vedno na zmagovalnem odru: "Takoj po prečkanju ciljne črte sem bil zelo jezen, ker sem zaradi dveh neumnih majhnih napak po prelomnici ostal brez zmage. Vseeno pa sem z drugim mestom zelo zadovoljen, celoten dan je bil precej nor, zjutraj nas je oviralo močno sneženje, v finalu pa so se naredile velike luknje in smučine, tako da so bili pogoji zelo slabi."

V Adelbodnu so zaradi dežja in pretoplega vremena v soboto odpovedali veleslalom, tudi današnja slalomska prva vožnja je potekala v sneženju in ob slabi vidljivosti, v finalu pa so se smučarji v spomladanskim razmerah merili na precej načeti progi ob megli v zgornjem delu.

Moška karavana ostaja v Švici. Konec prihodnjega tedna bodo na svoj račun prišli ljubitelji hitrih disciplin s smukom, slalomom in alpsko kombinacijo v Wengnu za sloviti pokal Lauberhorn.

Ne spreglejte