Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
7. 11. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Natisni članek

Kenneth Gangnes poškodba koleno skoki

Torek, 7. 11. 2017, 8.00

6 let, 5 mesecev

Norveški skakalec preživljal pekel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Foto: Sportida

Sezona smučarskih skakalcev se nezadržno približuje. Najboljše bomo videli na delu prihodnji teden (kvalifikacije za Vislo bodo 17. novembra), v zraku pa bo tudi Norvežan Kenneth Gangnes, ki je v zadnjem letu zaradi tretje operacije kolenskih križnih vezi preživljal novo težko obdobje.

Pred več kot letom si je norveški skakalec Kenneth Gangnes znova poškodoval koleno in se moral zaradi strganih križnih vezi posloviti od sezone. Tretjič se mu je zgodila enaka poškodba, zato je vedel, kaj vse ga čaka.

V družbo najboljših se je vrnil na poletnem grand prixu, preteklo soboto pa postal norveški poletni podprvak.

"Tako sem bil depresiven, da sploh nisem hotel trenirati. Skokov niti gledati nisem mogel. Vedel sem, da bo prišel čas, ko se bom moral odločiti, ali se bom k skokom še tretjič vrnil po takšni poškodbi ali ne," je o kriznih trenutkih, ki jih je preživljal, za nrk.no spregovoril Gangnes.

"Zadnja poškodba je bila najtežja"

Trener Alexander Stöckl ceni njegovo vztrajnost, čeprav je preživljal težke trenutke. | Foto: Vid Ponikvar Trener Alexander Stöckl ceni njegovo vztrajnost, čeprav je preživljal težke trenutke. Foto: Vid Ponikvar Pri prvih poškodbah je šlo za desno koleno, nazadnje pa si je poškodoval levo. Takrat se je skupaj z reprezentančnimi kolegi pripravljal v Stamsu v Avstriji: "Preživljal sem pekel. Zadnja poškodba je bila najtežja, kar sem jih doživel na lastni koži. Poškodoval sem si prsni koš in še strgal kolenske križne vezi. Moje koleno sploh ni normalno delovalo."

Avstrijski trener na čelu norveške reprezentance Alexander Stöckl občuduje njegovo vztrajnost. Poškodba ga je načela v najboljši letih, ko je bil skoraj na vrhu. Pred poškodbo je namreč sezono, v kateri je blestel Peter Prevc, končal na tretjem mestu. "Kenneth je imel težave s koleni že v preteklosti, zato je natančno vedel, koliko časa ne bo v pogonu. Ko se takšna stvar nekomu zgodi tretjič, ne moreš biti povsem prepričan, ali se bo športnik še vrnil ali ne. On se je, kar je velik dosežek. Malo je takšnih, ki bi bili zmožni tega," je dejal Stöckl.

"Moja vrnitev bo morda znak za koga, ki je v življenju preživljal težke trenutke. S takšnimi stvarmi se lahko spoprime vsak, pa ne le v športu," je sklenil Gangnes.

Ne spreglejte