Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
20. 12. 2015,
13.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Engelberg Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc

Nedelja, 20. 12. 2015, 13.38

8 let

Noro: Peter Prevc spet zunajserijsko!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po izjemni soboti, ko sta Peter in Domen Prevc v Engelbergu slavila dvojno zmago, je starejši iz družine Prevc briljiral tudi v nedeljo in skočil do devete zmage ter se izenačil s Primožem Ulago.

Slovenski skakalni junak Peter Prevc še naprej jadra na vetru, ki ga je dobil pod smučmi v Rusiji, kjer je prejšnji konec tedna slavil prvo zmago v tej sezoni. Svoje mojstrstvo je pokazal že v soboto, ko je ponovno stal na najvišji stopnički odra za zmagovalce, novo poezijo pa spisal v nedeljo.

Tako kot dan prej je bil tudi danes po prvi seriji z naskokom najboljši, skočil je 138,5 metra. Drugouvrščeni Norvežan Kenneth Gangnes je zaostajal že za 6,3 točke, na odličnem petem mestu pa je bil s 137 metri njegov šestnajstletni brat Domen.

Za dodatno zadovoljstvo v slovenskih domovih je po prvem skoku poskrbel Severin Freund, ki je zasedal sedmo mesto in v primerjavi s Petrom v boju za vodilni položaj v svetovnem pokalu izgubljal dragocene točke.

Prevc: Težko je biti boljši kot to

Brata Prevc sta tudi v drugo pokazala pravi karakter in naredila nov izjemen posel. Domen je osvojil končno peto mesto, prehitel Freunda (uvrstil se je na šesto mesto) in tako pomagal bratu, ki je z izjemnim skokom, dolgim 142 metrov, postavil vse na svoje mesto ter se veselil tretje zaporedne in skupno devete posamične zmage v svetovnem pokalu.

Za absolutnim rekordom skakalnice, ki je v lasti rojaka Jake Hvale - ta dosežek mu je uspel na tekmi celinskega pokala -, je zaostal le za pol metra, je pa postavil rekord skakalnice v Engelbergu na tekmah svetovnega pokala. V skupnem seštevku ima zdaj že 564 točk, drugi Freund pa zaostaja velikih 165 točk.

"Dobra predstava. Pokazal sem dva najboljša skoka. Težko je biti boljši kot to," je Prevc jedrnato ponazoril, da sta mu uspela res izjemna skoka.

Z nedeljskim uspehom se je po številu zmag izenačil s Primožem Ulago, ki se je prav tako devetkrat veselil prvega mesta. Primož Peterka ima na prvem mestu 15 zmag.

Skakalci bodo imeli zdaj osemdnevni premor v svetovnem pokalu, nato se bo začela prestižna novoletna turneja, na kateri bo Peter Prevc po zadnjih predstavah osrednji favorit za naziv kralj turneje. Pred tem ga kot preostale slovenske skakalce v sredo čaka še državno prvenstvo v Planici.

Ne spreglejte