SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nogomet uničuje zimske športe, Fis jezen na Blatterja

4

termometer

Predsednik Mednarodne smučarske zveze Gian Franco Kasper se pritožuje nad nogometom in Mednarodno nogometno zvezo, ki se ne ozira na noben drug šport, kadar je v igri datum za SP 2022 v Katarju.

Že pred časom se je odprla razprava, kdaj se bo odvijalo svetovno prvenstvo v nogometu, saj želi nogometna zveza termin svetovnega prvenstva v Katarju leta 2022 prestaviti. Na menjavo terminov je Gian Franco Kasper odgovoril, da Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) očitno ne zanimajo drugi športi, najmanj pa smučanje.

Prvotni termin za nogometno prvenstvo je bil planiran v juniju ali juliju 2022, vendar ga želijo prestaviti zaradi močne poletne vročine v Katarju. V Fifi naj bi se sicer zavezali, da nov termin ne bo oviral zimskih olimpijskih iger v februarju 2022. Sedaj želijo prvenstvo izvesti januarja ali v začetku februarja ali pa nekje med novembrom in decembrom, četudi je bil prvi nadomestni termin predlagan v aprilu oziroma maju.

Predsednik Mednarodne smučarske zveze (Fis) Kasper je na trenutnem svetovnem prvenstvu v smučanju v Beaver Creeku dejal, da tudi termin v novembru in decembru ni idealen, saj sovpada z začetkom tekem svetovnega pokala v smučanju. Predsednik Fisa je dejal, da se bodo morali sprijazniti, četudi termin ni najboljši.

Dodal je še, da je takoj po omembi spremembe termina nogometnega prvenstva dokaj ostro pisal predsedniku Fife Josephu Blatterju, vendar je bila njegova reakcija na težavo skoraj nična. Po besedah predsednika Fis bi bilo potrebno nogometno zvezo opomniti na to, da uničuje zimske športe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin