Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 1. 2016,
16.08

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Olga Podčufarova Anterselva

Četrtek, 21. 1. 2016, 16.08

4 leta, 2 meseca

Nezgrešljiva Rusinja do premierne zmage v karieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rusinja Olga Podčufarova je zmagala na današnji sprinterski biatlonski tekmi za svetovni pokal v italijanski Anterselvi.

S 100-odstotnim strelskim izkupičkom je za osem sekund ugnala domačinko Dorotheo Wierer, ta je enkrat zavila v kazenski krog in za 22 rojakinjo Jekaterino Jurlovo.

Nekdanja mladinska svetovna prvakinja, 23-letna Podčufarova, je decembra na Pokljuki s tretjim mestom na tekmi s skupinskim startom dosegla svojo doslej najboljšo uvrstitev, Anterselvo pa si bo zapomnila po prvi zmagi v izjemnem vzdušju, ki ga je pripravilo 11.000 gledalcev in pozdravilo prvo rusko žensko zmago v sezoni.

"Danes se mi je izšlo vse. Seveda tekma ni bila idealna, a bila sem prepričljiva na strelišču in imela sem hitre smuči. Kljub izredni nadmorski višini sem zmogla, še včeraj na treningu pa je bilo popolnoma drugače. 'Moj bog, le kako, bo tukaj možno teči', sem razmišljala. Zdaj bom šla precej boljše volje na naslednje tekme," je po zmagi dejala Podčufarova, ki se je v skupni uvrstitvi prebila v prvo deseterico. V svetovnem pokalu sicer še naprej prepričljivo vodi Čehinja Gabriela Soukalova, ki je danes osvojila deveto mesto.

V svetovnem pokalu še naprej prepričljivo vodi Čehinja Gabriela Soukalova, ki je danes osvojila deveto mesto.

Od Slovenk do točk le Gregorinova

Slovenski izkupiček je bil vnovič nekoliko pod načrti. S 34. mestom je točke osvojila le Teja Gregorin (1:25,5/1), ki se je tudi edina uvrstila na zasledovanje. Anja Eržen je bila 71. (+ 2:48,2/3), izkušena Andreja Mali pa 80. (3:13,7/2).

"To še ni to, kar sem si želela, posebej pred sezono, a tukaj sem in iz tega moram izhajati. Žal trenutno ob enem zgrešenem strelu nisem sposobna osvojiti več kot to 34. mesto. Tek ni nekaj ekstra, čeprav je bil zadnji kilometer morda res dober, a to je premalo," je po tekmi ocenila bronasta olimpijka Gregorinova, ki bo najboljšo formo zdaj iskala na marčevskem svetovnem prvenstvu na Norveškem: "Do takrat se da kaj spremeniti, saj sem poleti res naredila dobro bazo."

Nezadovoljni so bili tudi v nemškem taboru, saj so prvič v sezoni ostali brez stopničk v sprintu in 10. mesto Miriam Gössner je bilo mnogo manj od želja, pa čeprav sta manjkali oboleli Laura Dahlmeier in Maren Hammerschmidt. Zato pa se v ekipo v moški konkurenci po bolezni vrača Simon Schempp.

V petek bo v Anterselvi moški sprint.

Ne spreglejte