Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 3. 2012,
13.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

biatlon Andreja Mali

Nedelja, 18. 3. 2012, 13.34

7 let, 12 mesecev

Neunerjeva v pokoj s 6. mestom in globusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnjo biatlonsko tekmo (s skupinskim štartom) je Andreja Mali končala na zadnjem mestu. Zmagala je Darja Domračeva. Magdalena Neuner se je poslovila s 6. mestom in globusom.

Belorusinja Darja Domračeva (39:01,4/3) je zmagovalka zadnje tekme biatlonskega svetovnega pokala 2011/12. Na 12,5 km dolgi tekmi s skupinskim startom v Hanti Mansijsku je za 10 sekund prehitela Norvežanko Toro Berger (1 kazenski krog) in za 32,6 Finko Kaiso Mäkäräinen (4). Edina slovenska tekmovalka Andreja Mali (+6:04,3/5) je osvojila 30. mesto. Teja Gregorin zaradi zdravstvenih težav ni nastopila. Magdalena Neuner, ki se po tej tekmi poslavlja od profesionalnega športa, je bila za slovo od kariere šesta, do polovice je prepričljivo vodila, nato pa morala kar šestkrat v kazenski krog. Že v soboto si je zagotovila skupno zmago v svetovnem pokalu 2011/12. Za nemško biatlonko je to tretja skupna zmaga, pred tem je slavila že v letih 2008 in 2010.

Andreja Mali je že na prvem strelskem postanku pustila nepokriti dve tarči, kar jo je potisnilo na rep kolone tekmovalk. Drugo streljanje leže je bila brezhibna, po prvem streljanju stoje pa je spet naredila dve napaki, kar je bilo glede na tekaško predstavo že preveč za boljši rezultatski obet. Poslednje streljanje je botrovalo še enemu obisku kazenskega kroga in kot trideseta je prečkala ciljno črto. "Šprinterska in zasledovalna preizkušnja sta bili odlični, za skupinski štart pa mi je žal zmanjkalo moči. Prva dva zgrešena strela sta me preveč oddaljila od tekmic, zato sem glavnino preostanka proge pretekla sama in na ta račun izgubljala še več časa, kot bi ga sicer. Psihično se človek še nekako motivira, fizično pa je težko napadati, če ni več kje vzeti. Čeprav je bila tekma v veliki meri izgubljena že po prvem streljanju, sem vseeno uspela vknjižiti enajst točk in imela čast, da sem kot zadnja v sezoni pritekla skozi cilj," je nekoliko hudomušno ugotavljala Andreja Malijeva. "Andreja je imela podobno kot Klemen in vsi tisti, ki so streljali na zadnjih strelskih mestih, več težav z vetrom. Težko je bilo korigirati, ker se je veter ves čas vrtinčil in ta razlika je še posebej izrazita tu v Hanti Mansijsku. Že po včerajšnjem zasledovanju je tarnala na utrujenostjo, pa vseeno nastopila, kajti udeležba med trideseterico najboljših je vendarle posebna priložnost, še posebej na finalu svetovnega pokala. Obžalujemo, da zaradi zdravstvenih težav nista mogla nastopiti Teja in Jakov, ki sta si od teh tekem obetala še veliko. Oba sta imela veliko željo tekmovati, vendar je skupinski štart, kjer je tempo vedno zelo visok, še za zdrave tekmovalce velik napor, kaj šele za obolele," je pojasnil glavni trener Uroš Velepec.

Ne spreglejte