Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 1. 2017,
17.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mitja Drinovec Lenart Oblak Miha Dovžan Klemen Bauer biatlon

Sobota, 21. 1. 2017, 17.02

6 let, 6 mesecev

Anterselva, štafeta, moški

Nemška moška štafeta najboljša v Anterselvi, Slovenci 14.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Erik Lesser | Foto Sportida

Foto: Sportida

Nemška moška biatlonska štafeta (1:13:57,2/0+7) je zmagovalka preizkušnje svetovnega pokala v Anterselvi, z le desetinko zaostanka je bila na 4 x 7,5 km druga Norveška (0+9), tretja pa Rusija (+33,6/0+9). Slovenija je v postavi Miha Dovžan, Klemen Bauer, Lenart Oblak in Mitja Drinovec osvojila 14. mesto (+4:03,5/1+5).

Tretja moška štafetna tekma v letošnji sezoni je postregla še s tretjimi zmagovalci. Na prvi na Pokljuki so se zmage veselili francoski biatlonci, v Ruhpoldingu je bila najboljša Norveška, danes pa so v razburljivem obračunu slavili Nemci.

Odločitev v zadnji predaji

Do odločitve je prišlo v samem zaključku tekme, saj sta Nemec Simon Schemp in Norvežan Emil Hegle Svendsen strelišče po zadnjem streljanju zapustila z ramo ob rami, v zadnjih metrih pa je imel več moči Schemp, ki je Nemčiji po dveh zaporednih tretjih mestih prinesel prvo štafetno zmago v letošnji sezoni.

Nemčija, ki je bila ves čas med prvimi tremi, je nastopila v postavi Erik Lesser, Benedikt Doll, Arnd Peiffer in Simon Schempp, za Norveško pa so nastopili Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abee-Lund, Johannes Thinges Boe in Emil Hegle Svendsen.

Po prvih dveh predajah so bili v vodstvu ruski biatlonci, ki so bili na Pokljuki in Ruhpoldingu obakrat drugi, tokrat so se morali zadovoljiti s tretjim mestom, predvsem zaradi težav Dimitrija Mališka v tretji predaji, ki je imel štiri poprave, Anton Babikov pa v zadnji višje od tretjega mesta ni več mogel. V ruski ekipi sta bila še Maksim Cvetkov in Jevgenij Garaničev.

Klemen Bauer je kljub trem zgrešenim strelom ohranil 11. mesto, ki mu ga je predal Miha Dovžan. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Klemen Bauer je kljub trem zgrešenim strelom ohranil 11. mesto, ki mu ga je predal Miha Dovžan. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Oblak moral v kazenski krog ...

Na polovici tekme so bili v dobrem položaju tudi slovenski biatlonci, saj je Miha Dovžan brez zgrešenega strela z majhnim zaostankom Klemnu Bauerju predal kot enajsti. Najbolj izkušen slovenski biatlonec v odsotnosti obolelega Jakova Faka, zaradi bolezni je tekmo izpustil tudi Rok Tršan, je v streljanju leže imel tri poprave, zato pa je stoje svojo nalogo opravil brezhibno in ohranil enajsto mesto. Tudi Lenart Oblak, ki je v petek s 35. mestom v posamični tekmi prišel do svojih prvih točk v svetovnem pokalu, je vseh pet strelov zadel tudi leže, stoje pa njegova roka ni bila več tako natančna, saj je moral celo v kazenski krog. Mitja Drinovec se je na progo podal kot trinajsti, imel eno popravo, v cilj pa je prišel kot štirinajsti.

... Bauerjevi streli "nekoliko razmetani"

"Menim, da so vsi odtekli dobro tekmo. Veseli smo tega 14. mesta. Oblak si zaradi zgrešenih strelov nima česa očitati, saj je na progi svoje delo opravil optimalno. Bauer bi moral leže streljati bolj umirjeno, saj so bili streli nekoliko razmetani. Ampak se je popravil in izgubil zgolj deset sekund. V štafeti je včasih treba malo tvegati. Včasih uspe, včasih ne, pomembno je, da mu ni bilo treba v kazenski krog. Danes je Dovžan na strelišču pridobil, 35 sekund zaostanka za prvim mestom pa menim, da ni veliko, Drinovec pa je bil prav tako soliden," je nastope svojih varovancev ocenil Tomaš Kos, glavni trener slovenske biatlonske reprezentance, ki je bila na Pokljuki 12., v Ruhpoldingu pa 14.

Za slovensko biatlonsko reprezentanco je bil to zadnji letošnji nastop v Anterselvi, saj na jutrišnji moški tekmi s skupinskim startom ne bo imela svojega predstavnika, prav tako ne bo sodelovala v ženski štafetni tekmi. Slovenija bo z nastopi v svetovni biatlonski eliti nadaljevala na svetovnem prvenstvu, ki bo od 9. do 19. februarja v Hochfilznu.

Izidi, moška štafeta (4 x 7,5 km):

 1. Nemčija                  1;13:57,2/0+7

(E Lesser, Benedikt Doll, Arnd Peiffer, Simon Schempp)

 2. Norveška                  +    0,1/0+9

(Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abee-Lund, Johannes Thingnes Bö, Emil Hegle Svendsen)

 3. Rusija                        33,6/0+9

(Maksim Cvetkov, Jevgenij Garaničev, Dimitrij Mališko, Anton Babikov)

 4. Ukrajina                      46,7/0+5

 5. Avstrija                      49,2/0+8

 6. ZDA                         1:04,9/0+10

 7. Francija                    1:34,7/1+14

 8. Švica                       1:48,6/1+12

 9. Švedska                     1:50,4/0+9

10. Italija                     2:57,1/1+10

...

14. Slovenija                   4:03,5(1+7)

(Miha Dovžan, Klemen Bauer, Lenart Oblak, Mitja Drinovec)

Ne spreglejte