Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
31. 7. 2015,
12.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nejc Dežman skoki

Petek, 31. 7. 2015, 12.59

8 let

Nejc Dežman: Zdaj se odzovem nekoliko manj temperamentno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nejc Dežman spada med tiste skakalce, ki so v zadnji zimi naredili preskok navzgor, v sebi pa nosi željo, da se pomakne še višje po razpredelnici svetovnega pokala.

V zadnji sezoni je Nejc Dežman naredil korak naprej in na 17 tekmah skočil do točk svetovnega pokala. Izkoristil je priložnost, potem ko si je Anže Lanišek v Kuusamu poškodoval prst, in že v Lillehammerju skočil do 20. mesta.

Najboljša uvrstitev je bila kajpak ekipna zmaga v Willingenu, posamičen rezultat pa deveto mesto v Kuopiu. Njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu še vedno ostaja sedmo mesto v Saporu leta 2014, a je lani zbral največ točk. Pohvali se lahko, da je bil 24. skakalec zime (224 točk).

Tudi v letošnjem poletju dela trdo, da bi še nadgradil prejšnjo sezono: "Pridem sem, enako kot prejšnja leta. Imel sem le premor, da se je pozdravila stara poškodba (lani oktobra si je zlomil ključnico, op. p.). Zdaj smo vijake vzeli ven. Način dela je podoben kot prejšnja leta, forma je prav tako podobna, čeprav malce še niham."

Pravi, da ga je vsadek v telesu v zadnji sezoni nekoliko oviral, zdaj pa nima ničesar več v podzavesti, ko se odpravlja na skakalnico: "Vijake sem zaprl v omaro in jih shranil. Pozimi me je motilo, če sem imel dres oblečen dolgo časa. Rob ploščice je bil na takšnem mestu, da me je šiv dresa žulil."

"Če ne gre tako, kot sem si zamislili, manj temperamentno odreagiram"

Sicer pa svetovni mladinski prvak iz leta 2012 pri sebi opazi eno bistveno razliko v primerjavi s prejšnjimi leti: "Če ne gre tako, kot sem si zamislili, se odzovem manj temperamentno."

Skupaj z reprezentančnimi kolegi se te dni mudi v Visli, kjer se je začenja poletni grand prix. S 30. mestom je bil od Slovencev, ki so si morali zagotoviti nastop na sobotni posamični tekmi, najboljši v kvalifikacijah, zato mu je glavni trener Goran Janus dodelil tudi mesto v današnji ekipni tekmi, ki se bo začela ob 20.15. "Dogovorili smo se, da začnem na prvih tekmah. Če mi bo šlo, bom nadaljeval, sicer se vrnem na trening. Cilj je, da bom boljši kot lani," je o poletnem udejstvovanju na tekmah grand prixa povedal 22-letni član kranjskega Triglava, ki je imel lani od svojega dekleta Katje Požun več razloga za nasmeh na obrazu. Njuna zimska stava je bila namreč, kdo bo boljši v posameznem koncu tedna. Bo tudi v prihodnji tako ali mu bo Katja z boljšimi predstavami vrnila udarec?

Ne spreglejte