Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2016,
1.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Drago Grubelnik Jure Košir Rene Mlekuž

Petek, 19. 2. 2016, 1.18

6 let, 7 mesecev

Ne mine dan, da ga ne bi želel slišati po telefonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na premierni Grubin memorial, ki bo danes zvečer v Kranjski Gori, se je v predprijavi prijavilo 150 smučarjev. Ves izkupiček bo namenjen Maksu, sinu pokojnega smučarja Draga Grubelnika.

Prvi Grubin memorial, posvečen alpskemu smučarju Dragu Grubelniku, ki se je pred nekaj več kot tremi meseci tragično ponesrečil v prometni nesreči na poti z ledenika Rettenbach nad Söldnom, bo nadgradnja že tradicionalnega veleslaloma pod reflektorji, imenovanega Kralj veleslaloma, ki so ga na pobudo Jureta Koširja v Kranjski Gori izpeljali že dvakrat.

Nekdanji alpski smučar Rene Mlekuž, poleg Jureta Koširja in Gregorja Erbežnika, pobudnik dobrodelnega smučarskega dogodka, namenjenega zbiranju sredstev za Grubelnikovega še ne petletnega sina Maksa, je prepričan, da bo Grubin memorial postal tradicionalen.

Zanimanje zanj je veliko, nam je dan pred tekmovanjem, ki bo potekalo na progi Kekec v smučarskem centru Kranjska Gora, povedal Mlekuž, eden najbolj tesnih prijateljev pokojnega Grubelnika. "Že v predprijavi se je na tekmovanje prijavilo 150 smučarjev, pričakujemo, da bo na dan tekmovanja številka narasla še za 50 do 80 smučarjev."

GRUBA 4 EVER - GRUBIN MEMORIAL

Ko ostane energija in ko ves, da nikoli prav zares ni odšel. Prijatelji Grube in smučanja, se vidimo ta petek! #grubinmemorial #gruba4ever

Posted by Drago Grubelnik - in memoriam on Sunday, February 14, 2016

Pomoč ponujajo sami

Podobno kot so se pred izvedbo dobrodelnega koncerta za glasbenika Tomaža Ahačiča Fogla glasbeniki organizatorjem kar sami javljali za nastop, se dogaja tudi pri organizaciji Grubinega memoriala.

"Ljudje kar sami kličejo, če lahko pomagajo. Tudi taki, ki so Draga srečali samo enkrat in ker jim je bilo hudo, ker ga več ni. To veliko pove o tem, kakšen človek je bil in kakšen vtis je naredil na vsakega, ki ga je spoznal. To se zdaj odraža tudi v odzivu ljudi," je prepričan Mlekuž, ki Grubine spominske tekme ne jemlje kot slovo od prijatelja in dolgoletnega cimra na tekmovanjih in pripravah, pač pa spomin na pozitiven zgled, ki ga je dajal svetu.

"Dragota imam še vedno v glavi in še vedno ne mine dan, da se ne bi spomnil, da mu moram telefonirati. Sploh mi še ni kliknilo v glavi, da ga ni več med nami in želim si, da bi tako tudi ostalo. Rad bi živel z njegovo pozitivno energijo in takšnim pogledom na svet in dogajanje v njem, kot ga je gojil on," se je pokojnemu prijatelju, ki je od leta 2013 deloval kot trener bolgarske moške reprezentance, poklonil nekdanji olimpijec iz Slovenske Bistrice.

Kako do dragocenih smučarskih dresov Mazeje in Vonnove?

Tudi tekmovalna dresa, ki sta ju za dražbo prispevali Američanka Lindsey Vonn in domača smučarska kraljica Tina Maze, ki je v priloženem videu povedala, da so z Grubelnikovo smrtjo izgubili dobrega prijatelja in osebo, ki jih je spravljala v smeh in razveseljevala, bosta verjetno zbrala zajeten kupček sredstev za Maksa. Še posebej če se bo novica o dražbi uspešno razširila tudi izven naših meja.

Kot nam je pojasnil Mlekuž, je Vonnova Grubelnika tudi osebno poznala. "Večkrat smo trenirali s smučarkami iz ameriške reprezentance. Bile so izredno sproščene in dostopne, za razliko od marsikatere druge smučarke," je dejal nekdanji specialist za slalom.

Začetna cena tekmovalnega kombinezona je 1500 evrov, licitacija pa bo trajala do 29. februarja 2016.

Ne spreglejte