Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 3. 2016,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Laura Dahlmeier Teja Gregorin Anja Eržen

Nedelja, 6. 3. 2016, 16.35

8 let

Naslov v Nemčijo, Slovenke v ozadju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nemka Laura Dahlmeier je nova svetovna prvakinja v zasledovanju. Nemka si je zmago zagotovila z brezhibnim streljanjem.

Drugo mesto je z dvema kazenskima krogoma in 48 sekundami zaostanka osvojila Italijanka Dorothea Wierer, tretja pa je bila branilka naslova Francozinja Marie Dorin Habert, ki je po treh kazenskih krogih zaostala 57 sekund.

Za Slovenkami je nov slab strelski nastop. Teja Gregorin in Anja Eržen sta morali v kazenski krog sedemkrat, Malijeva le štirikrat. Na koncu je bila Gregorinova 47., Malijeva 54. in Erženova 55. med 59 nastopajočimi tekmovalkami.

"Žal se dekletom tekma danes ni posrečila. Imele so nekaj smole z vetrom, ki je kar precej vplival na njihove strelske nastope. Sicer so opravile manjše korekcije, a ne povsem dovolj. Zdaj sledi aktivni počitek in potem priprava na 15-kilometrsko posamično preizkušnjo, kjer bo bolj kot tek odločal strelski nastop. Z dobri streljanjem se lahko Teja povzpne precej visoko, če bo le streljala v slogu včerajšnje tekme," je tekmo videl slovenski glavni trener Tomaš Kos.

Janez Ožbolt, vodja biatlona pa je dodal: "Punce danes niso streljale dobro. Resda je bilo nekoliko več vetra, ampak to ni izgovor, kajti nekatera druga dekleta so bila brez zgrešenega strela. Sledi regeneracijski trening, malo bodo tudi postreljale in se začele pripravljati na novo tekmo."

Po koncu kar ni mogla verjeti

Sedem tarč je zgrešila tudi Norvežanka Tiril Eckhoff, zmagovalka sobotnega sprinta, in nazadovala na 17. mesto. To je odprlo pot k zmagi Dahlmeierjevi, ki si je lahko v nabito polnem stadionu na Holmenkollnu privoščila, da je v cilj pritekla z visoko dvignjeno nemško zastavo. "Saj ne morem verjeti. Res mi je uspelo. Današnja tekma je bila perfektna in izpolnila sem si sanje," je povedala 22-letna Bavarka, ki pa je očitno specialistka za to tekmo, saj je letos v zasledovanju slavila kar trikrat. Obenem je postala prva nemška svetovna prvakinja v tej disciplini po Andrei Henkel leta 2008.

Še najbolj zanimiv je bil boj za bron, kjer je Habertova v zadnjem krogu ugnala Nemko Franzisko Hildebrandt, ki je strelišče zapustila šest sekund pred Francozinjo.

Svetovno prvenstvo se bo nadaljevalo v sredo z žensko posamično tekmo na 15 km.

Ne spreglejte