Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
1. 3. 2015,
18.41

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc svetovno prvenstvo Falun

Nedelja, 1. 3. 2015, 18.41

1 leto, 1 mesec

Naš najboljši skakalec ima grenak priokus

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav šteje šele 22 let, je slovenski skakalec Peter Prevc nastopil že na treh nordijskih svetovnih prvenstvih. Pravi, da je bilo v Falunu preveč vložka in premalo dobička.

V Oslu leta 2011 se je Peter Prevc veselil ekipnega brona, ki ga javnost ni pričakovala, zato pa je bil naš najboljši mož že v širšem krogu favoritov za medalje v Val di Fiemmeju in v Italiji pred dvema letoma skočil do bronastega odličja na manjši in srebrnega na večji napravi.

V vlogi favorita se je znašel lani na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je bil kos pritisku in je tudi v Rusiji skočil do dveh medalj – srebrne in bronaste. Kot resen kandidat za odličje je prav tako pripotoval na nordijsko svetovno prvenstvo v Falun, kjer pa se mu ni izšlo, kot si je želel. Na manjši skakalnici se nekako ni znašel in je bil trinajsti. Hitro se je pobral in bil na večji skakalnici spet pravi Peter, a mu je sreča obrnila hrbet, saj je za vsega 1,1 točke izgubil odličje, potem ko je bil četrti. Pristanek v prvi seriji je na koncu odločilno vplival na to, da se naš skakalni as vrača domov brez žlahtne kovine okoli vratu.

"Zame je bilo to tretje svetovno prvenstvo in prvo brez medalje. Ne zapuščam ga prav vesel. Prvič grem domov z grenkim priokusom, saj sem se prej vedno vračal domov z medaljo. Morda sem vesel, da je vsega skupaj konec. Preveč je bilo vložka in premalo 'profita'," je po ekipni tekmi za slovensko nacionalno televizijo povedal Prevc.

Ker je velik športnik in vedno stremi k najvišjim ciljem, je razumljivo, da je nekoliko razočaran. Mu je dal pa zadnji skok na moštveni preizkušnji dobro popotnico za nadaljevanje svetovnega pokala. Pravega počitka skakalci ne bodo imeli, saj se že prihodnji teden nadaljuje boj za veliki kristalni globus. V naslednjih 21 dneh Petra kot vodilnega v svetovnem pokalu in preostale skakalce čaka sedem posamičnih in dve ekipni tekmi.

Ne spreglejte