Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 3. 2023,
15.55

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Gloria Kotnik Žan Košir deskanje

Nedelja, 19. 3. 2023, 15.55

1 leto, 3 mesece

Deskanje, ekipna tekma, Berchtesgaden

Na tretji ekipni tekmi Košir in Gloria najboljša do zdaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Žan Košir | Žan Košir | Foto Miha Matavž/FIS

Žan Košir

Foto: Miha Matavž/FIS

V Berchtesgadnu se je končala sezona svetovnega pokala deskarjev v alpskih disciplinah. Zadnja tekma je bila ekipna, Slovenijo sta zastopala Žan Košir in Gloria Kotnik, zasedla sta sedmo mesto, kar je njuna druga najboljša uvrstitev v sezoni, ki je imela tri ekipne tekme.

Rok Marguč tretji
Sportal 36-letni Marguč po štirih letih spet na zmagovalnem odru!

Žan Košir in Gloria Kotnik sta najprej premagala Japonsko 2, v osmini finala Avstrijo 3 z Arvidom Aunerjem in Claudio Riegler, nato pa ju je zaustavila ameriška ekipa, ki sta jo sestavljala Cody Winters in Iris Pflum. Na koncu je zmagala Avstrija 2 s Fabianom Obmannom in Sabine Schöffmann, drugo in tretje mesto sta zasedli italijanski ekipi.

Gloria Kotnik | Foto: Miha Matavž/FIS Gloria Kotnik Foto: Miha Matavž/FIS V svetovnem pokalu je zmagala Avstrija 1, ki sta jo zastopala Andreas Prommegger in Daniela Ulbing, druga sta bila Švicarja Gian Casanova in Ladina Jenny, Košir in Kotnik sta zasedla deveto mesto.

"Sezono sva končala približno tako, kot sva začela. Spet je boljše delo opravljala Gloria, ki je v četrtfinalu skoraj ujela tekmico, potem ko sem jaz zaostal. Obljubim, da sem bom naslednje leto bolj potrudil in da bomo Slovenci vendarle vknjižili tudi prvo uvrstitev na zmagovalni oder na ekipni tekmi," je dejal Košir.

Ne spreglejte