Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
5. 1. 2014,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

novoletna turneja Bischofshofen Robert Kranjec Rok Justin Jaka Hvala Jernej Damjan Jurij Tepeš Tomaž Naglič

Nedelja, 5. 1. 2014, 14.00

8 let

Mojster Prevc junak kvalifikacij, Ammannove igrice za Avstrijce

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadnja postojanka novoletne turneje se je za slovenski skakalni tabor začela sanjsko. Peter Prevc je bil najboljši v kvalifikacijah. Simon Ammann, ki se bori za naslov, v nedeljo sploh ni skakal.

Peter Prevc ni bil najboljši le po točkah v kvalifikacijah, ampak tudi po dolžini. Tako kot Anders Fannemel (Norvežan je skočil z enega zaletnega mesta višje) je skočil 140 metrov, kar je tri metre manj od rekorda skakalnice v Bischofshofnu.

Že na trening skokih je kazal dobro pripravljenost. Iz skoka v skok je napredoval, najboljše pa je danes prihranil ravno v kvalifikacijah. "Zadovoljen sem. Stopnjeval sem skoke. Občutki so veliko boljši. Ne vem, kateri sem lani sploh bil v kvalifikacijah, a to ni pomembno. Te občutke moram zadržati do jutri," je bil dobro razpoložen Prevc, ki je za zmago v kvalifikacijah prejel dva tisoč švicarskih frankov.

Prevc (še) ne bi mogel narediti tega kot Ammann

Malo je manjkalo in bi se v paru na tekmi pomeril s Švicarjem Simonom Ammannom, ki v nedeljo presenetljivo sploh ni skakal. Zaradi bolezni pa je skoke izpustil Japonec Taku Takeuči, ki bo, ali pa tudi ne, jutri stal nasproti Prevcu. Zato pa je zanimiva poteza Ammanna – Švicar je namreč v boju za lovoriko na novoletni turneji. Za Thomasom Diethartom, ki ne popušča in je moral priznati premoč le Prevcu, zaostaja 9,4 točke. "Veliko samozavesti potrebuješ, da spustiš cel dan skakanja. On je zelo dobro pripravljen. Je samozavesten. Jaz tega ne bi mogel narediti," je potezo izkušenega Ammanna pokomentiral Prevc.

Drugi najboljši slovenski mož je bil Robert Kranjec, ki je tako kot Peter prikazal najboljši skok v kvalifikacijah. Daljava 135,5 metra ga je ponesla na odlično enajsto mesto. "Zadovoljen sem s tem, kar sem naredil danes. Pri drugem trening skoku sem nekaj preizkušal pri tehniki, a se mi ne izide. Potreboval bi trening, da bi izpilil to. Prvi in tretji današnji skok sta bila v redu. Za zdaj sem zelo zadovoljen."

Na tekmo so se od Slovencev uvrstili še Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Jernej Damjan, medtem ko sta Rok Justin in Tomaž Naglič že končala prestižno turnejo.

Ne spreglejte