SiolNET. Sportal Zimski športi
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Courchevel, grand prix

Mladi Zajc junak kvalifikacij, nato za las oddaljen od stopničk

0,84

termometer

Timi Zajc
Foto: Urban Urbanc/Sportida

Timi Zajc je v Courchevelu na četrti posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih osvojil četrto mesto, za prvimi stopničkami v karieri je zaostal le za pol točke. Na tekmi niso nastopali najboljši Poljaki na čelu s Kamilom Stochom, ta je pred tem trikrat zmagal na tekmah poletnega grand prixa.

Na četrto tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih v francoskem Courchevelu se je skozi dopoldanske kvalifikacije uspelo prebiti petim od šestih Slovencev. Najboljši med kvalifikanti je bil Timi Zajc, Domen Prevc je vpisal peto oceno.

V prvi seriji se je nato do novih točk uspelo prebiti le Zajcu in Anžetu Lanišku. Zajc je s 125 metri v slabših vetrovnih pogojih zasedal peto mesto, Lanišek je bil s 123,5 metra na 17. mestu. Vodil je bil Rus Jevgenij Klimov, daleč za njim sta bila Avstrijca Daniel Huber in Stefan Kraft.

V finalni seriji sta oba naša še popravila svoji uvrstitvi. Lanišek je s 118,5 metra napredoval do letošnjega rezultata sezone - 12. mesta. Zajc je prve stopničke v karieri napadel s 128,5 metra. Na koncu mu je do uvrstitve nanje zmanjkalo le pol točke. Zmage se je veselil Klimov z 259,9 točke pred Huberjem, ki je zbral 254,3 točke.

"Naj bo to rezerva za prihodnje tekme, predvsem za pozimi"

Timi Zajc je bil po današnjem dolgem dnevu v Courchevelu znova dobre volje: "V kvalifikacijah sem naredil kar dober skok, nisem bil pod pritiskom. Na tekmi mi je malo zmanjkalo do stopničk, a sem vseeno vesel. Te pol točke bi bilo mogoče izvleči pri doskoku, a tudi skok ni bil še tehnično pravi in to me motivira. Da za zimo pride tisto, kar je najbolj pomembno. Zelo sem zadovoljen, da sem vseskozi blizu najboljših, da me malenkosti ločijo od stopničk."

Anže Lanišek je z dobrim drugim skokom napredoval na 12. mesto. Anže Lanišek je z dobrim drugim skokom napredoval na 12. mesto. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Tudi glavni trener Gorazd Bertoncelj se iz Francije lahko vrača z nasmehom na ustih: "Zadovoljni smo s Timijevim rezultatom. Res je zmanjkalo le pol točke do stopničk, a naj bo to rezerva za prihodnje tekme, predvsem za pozimi. Zelo smo zadovoljni tudi z Laniškovim rezultatom, manj pa s ponesrečenim skokom Domna, ki je dobro odskakal v kvalifikacijah. Prva serija je bila zelo težka v spreminjajočem se vetru, ko je bilo treba imeti tudi malo sreče. Zdaj se bomo resnično pripravili, trening bomo gradili na tehniki. Do zdaj, do teh tekem nam je manjkalo tega pravega, tehničnega treninga. A imamo zdaj na razpolago šest tednov, da se res dobro pripravimo na zimo."

Karavana se bo naslednjič pomerila v japonski Hakubi čez dva tedna, kjer bo, podobno kot na še poznejših tekmah v Rusiji, Slovenija nastopila z B-ekipo.

Timi Zajc Sportal Dvojno poljsko zmagoslavje v Einsidelnu, Zajc deseti

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • kladu / 11.08.2018. ob 21:45 +1 0

    Bravo Timi car si!!!

    +1 0
delitve: 102
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin