Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2013,
20.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bode Miller Ted Ligety

Sobota, 11. 5. 2013, 20.07

8 let

Miller in Ligety bosta združila moči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodstvo ameriške smučarske reprezentance je oblikovalo posebno spremljevalno ekipo, ki bo delovala zgolj za Bodeja Millerja in Teda Ligetyja.

Za ameriške alpske smučarje je znano, da olimpijskim igram kot prvi točki vrednostne lestvice namenjajo še nekoliko več pozornosti kot v drugih taborih, dosežkom na največjem tekmovanju pa, bržčas tudi zaradi skromnejšega zanimanja javnosti za svetovni pokal, pripisujejo toliko večjo težo. V tem duhu že lep čas pogledujejo proti Sočiju, deloma tudi v sodelovanju z rusko reprezentanco, ki je posebnim izbrancem omogočila trening na olimpijskih progah. Z mislijo na nesporni vrhunec sezone 2013/14 pa na drugi strani Atlantika oblikujejo tudi trenerske in tekmovalne ekipe ter ob tem zadovoljno ugotavljajo, da še zdaleč niso brez možnosti za lepo bero kolajn. Močno žensko ekipo na čelu s specialistko za velika tekmovanja Julio Mancuso in mlado zvezdnico Mikaelo Shiffrin bo znova dopolnila Lindsey Vonn, ki se sicer znova veliko giblje po rdeči preprogi, a hkrati tudi marljivo vadi ter napreduje v svojem rehabilitacijskem postopku. Na moški strani pa bo ob Tedu Ligetyju vsaj za medijsko pozornost znova skrbel tudi Bode Miller.

Prav Miller kot nekdanji zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala in Ligety, ki bi to rad postal v bližnji prihodnosti, bosta v pripravljalnem obdobju in med sezono združila moči. V ameriški vrsti so namreč poleg ekipe za tehnični disciplini pod vodstvom trenerja Rearicka, in smukačev, za katere bo skrbel Evers, oblikovali posebno ekipo za omenjena smučarja. Kot trener bo Ligetyju in Millerju pomagal Forest Carey, njegova desna roka bo Mike Kenney, seznam "zaposlenih" pa dopolnjujejo še kondicijski trener Adam Cole ter dva Headova serviserja. Omenjena zasedba naj bi obiskala prav vse postaje karavane svetovnega pokala in seveda tudi prizorišče olimpijskih iger.

Ne spreglejte