Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2015,
12.27

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

smučanje Aspen slalom Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin

Nedelja, 29. 11. 2015, 12.27

1 leto, 1 mesec

Mikaela Shiffrin spet bistveno prehitra za vse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Američanka Mikaela Shiffrin je še enkrat z velikansko prednostjo dobila tudi drugi slalom sezone v Aspnu za svojo 15. zmago v karieri. Slovenk v drugi vožnji ni bilo.

Za 17. zmago v svetovnem pokalu je Američanka Mikaela Shiffrin temelje postavila že v prvi vožnji, ki jo je dobila z 1,65 sekunde naskoka pred Čehinjo Šarko Strachovo. Ta je na koncu pristala na tretjem mestu, zaostala pa skupno 2,90 sekunde.

Če Američanka v petek na veleslalomu ne bi naredila napake tik pred ciljem, ko je imela v žepu zmago, bi imela v Aspnu bržčas popoln izkupiček treh zmag na treh tekmah. A tudi samo z dvema slalomskima je pošteno prestrašila tekmice. Te so vedele, kako dobra in hitra je Američanka, verjetno pa vendarle niso pričakovale, da bo tako zelo premočna. Na dveh tekmah je imela tako v povprečju pred drugouvrščeno tekmico kar 2,86 stotink naskoka.

A pri teh gromozanskih razlikah je bilo danes videti, da je Shiffrinova še najnevarnejša sama sebi. V drugi vožnji je namreč razplet pred njo, ko je Hansdotterjeva premagala Strachovo in se prebila v začasno vodstvo, pomenil, da je imela pred drugo vožnjo na startu pred vodilno kar 1,99 sekunde prednosti. Na progo pa se je pognala, kot da bi zaostajala; v prvih treh vratcih se je komajda ujela, toda nadaljevanje je bilo brezhibno, še posebej spodnji del, kjer je brez težav nadoknadila manjšo izgubo prednosti in jo nazadnje povečala na 2,65 sekunde.

Ponovila nekaj podobnega

Razlike so bile sicer za malenkost manjše. Na sobotnem slalomu je že deseta Erin Mielzynski zaostala 5,66 sekunde, danes sta si deseto mesto razdelili Anne-Sophie Barthet in Resi Steigler z zaostankom 4,97 sekunde.

"Druga proga je bila kar zahtevna in imela je precej grbin, tako da ni bilo enostavno. Včeraj sem bila res jezna, potem pa sem se vprašala, če je vse skupaj sploh res. In sem si dejala, da moram preprosto ponoviti nekaj podobnega še danes," je taktiko napada na slalomu razložila zmagovalka.

Dvakratna slalomska zmagovalka Aspna ima po štirih tekmah svetovnega pokala nove sezone zdaj 280 točk, druga je Hansdotterjeva s 195, tretja pa Italijanka Federica Brignone s 160. Slalomski seštevek je po dveh tekmah stoodstotno v rokah Američanke z 200 točkami, sledita ji Frida Hansdotter (140) in Šarka Strachova (110).

Brez slovenskih točk

Slovenski delež na slalomskih igrah Mikaele Shiffrin je bil danes precej skromen. Nastopile so tri Slovenke, a nobena ni bila dovolj hitra za drugo vožnjo. Katarina Lavtar je končala je na 41. mestu, Maruša Ferk na 50., Ano Bucik, ki je bila 55., pa so pozneje diskvalificirali.

Del slovenske ekipe, Ana Bucik, Tina Robnik in Maruša Ferk, bo še ostal v ZDA, kjer bosta na sporedu veleslaloma severnoameriškega pokala, Katarina Lavtar in Ana Drev pa se bosta pripravljali na tekme v švedskem Aareju. Naslednji konec tedna bosta v kanadskem Lake Louisu slovenske barve na tekmah v hitrih disciplinah branili Ilka Štuhec in Vanja Brodnik.

Ne spreglejte