Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
15. 12. 2013,
19.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi

Nedelja, 15. 12. 2013, 19.10

8 let

Massi po umiku: Tina mora hoditi s svojimi nogami

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Preprosto, odločila se je," je po tretjem mestu Tine Maze na veleslalomu v St. Moritzu dejal Andrea Massi, ki je tokrat tekmo spremljal v drugačnem položaju.

Andrea Massi svoje zbirke presenetljivih psihološko-taktičnih prijemov še ni izropal. Po stresni soboti v St. Moritzu, ki je Tini Maze prinesla prvo točkovno ničlo v sezoni, slovenski javnosti pa bežen vpogled v njen tabor, v katerem ni želene harmonije in kohezije, se je v nedeljo umaknil. Dobesedno. Prva dama slovenskega smučanja se je na ogled veleslalomske proge podala sama. Oporo je iskala v preostalih članih spremljevalne zasedbe, predvsem pa se je naslonila na svoje neprecenljive občutke. Če je bila prva vožnja še v slogu glavnine letošnjih nastopov, pa je Črnjankina interpretacija druge proge že spominjala na Tino iz sanjske sezone 2012/13.

Po drugih stopničkah v sezoni Mazejeva ni skrivala olajšanja, oddahnil pa si je tudi Massi. "Kot kaže, se je odzvala tako, kot se mora. Drugi tek je bil tek Tine Maze. Ponavljam, ona lahko gradi karkoli hoče in kadarkoli hoče. Tu gre za vprašanje želje," je kmalu po tem, ko se je iz St. Moritza s službenim vozilom podal proti naslednji postaji svetovnega pokala, torej Courchevelu, kjer bo v torek na sporedu drugi slalom sezone, ugotavljal Massi. Brez dlake na jeziku je spregovoril tudi o svojem kratkotrajnem umiku iz delovnega ustroja. "Umaknil sem se, saj nisem želel, da bi Tina hodila z mojimi nogami. Naj hodi s svojimi. Njene noge so dobre in zelo stabilne. Stara je 30 let. Pri tej starosti je treba prevzeti odgovornost in razmišljati z lastno glavo. To je tudi storila in vknjižila dober rezultat," je komentiral italijanski strokovnjak.

Tudi Picasso je kdaj raztrgal umetnino

"Trener pri dekletih je ena od večjih neumnosti, ki si jih lahko izbereš. Ženske se namreč večkrat odločijo same. Ona se je tokrat odločila. Zelo preprosto. Tokrat je storila prav vse sama. To je dober pokazatelj. Čas je, da nisem jaz tisti, ki jo o čem prepričuje, temveč se mora prepričati sama," pravi izkušeni strokovnjak za kondicijsko pripravljenost, ki se je na čelu Tinine ekipe izuril tudi v logistiki ter postal vez med tekmovalko in javnostjo.

Le malokdo slovensko smučarsko šampionko pozna tako dobro kot prav Massi. Vseeno pa je tudi on verjel, da se je Mazejeva v prejšnji sezoni dokončno otresla vseh dvomov. So ga zadnje reakcije, predvsem nezaupanje po spremembi v trenerski zasedbi, presenetile? "Morda sem neumen trener, ker sem razmišljal o tem, da bo po takšni sezoni nadaljevala na podobni ravni. Nihče ne zahteva 2400 točk. Govorim o pristopu. Uštel sem se … Kaj naj rečem?! Najbolje bo, da ponovim svoje že večkrat izrečene besede. Tina je umetnik. Umetniki pa so drugačni ljudje. Tudi Pablo Picasso je kdaj ustvaril umetnino, nad katero bi se navduševal ves svet, a jo nato raztrgal. Zakaj? Ker zanj ni bila dovolj dobra. Pustimo umetnike, naj ustvarjajo, mi pa bomo opazovali," je v upanju na nove umetnine odvrnil Massi.

Ne spreglejte