Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
29. 1. 2014,
12.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi Zlata lisica Tomaž Lovše

Sreda, 29. 1. 2014, 12.12

8 let

Massi ohlaja kranjskogorsko juho: Lovše nam je prvi ponudil roko

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Rezultati Tine Maze so lahko le še boljši," pred domačima tekmama svetovnega pokala v Kranjski Gori poudarja Andrea Massi.

"Tina je ponosna Slovenka. Domača tekma je vedno nekaj posebnega. Čutimo veliko odgovornost. Vemo, kdo je Tina Maze v očeh navijačev. Vemo, da ima podporo. Zato bomo storili vse, da se pred domačim občinstvom pokaže v najlepši luči in na ta način nagradi gledalce in se jim oddolži za vse dobre misli," pred bližajočo se Zlato lisico, ki se iz Maribora znova seli v Kranjsko Goro, poudarja Andrea Massi, motor spremljevalne ekipe Tine Maze, ki tokrat v domovino prihaja tudi po dobro predolimpijsko popotnico.

"Rezultati so lahko le boljši," ob vprašanjih o negotovosti v veleslalomu in slalomu odgovarja Massi, podobnih misli pa je tudi Tina. "V zadnjem obdobju se dobro počutim. Vem, da dobro delamo. Tudi rezultati so že vidni. Tiste negotovosti ni več. Zdaj potrebujem le še zadnji dober trening," pravi lanskoletna junakinja Zlate lisice, ki je pred dobrim letom poskrbela za največje navijaško rajanje na Pohorju po zlatih trenutkih Mateje Svet.

Massi z izbranimi besedami o Lovšetu

Svetova je sicer edina slovenska smučarka, ki je domačo zmago slavila tako v Mariboru kot tudi v Kranjski Gori. Mazejeva je bila kar trikrat najboljša na Štajerskem, na Gorenjskem, kjer bi sicer na teoretični ravni zaradi bolj zahtevne proge lahko lažje izkoriščala svoje nesporno tehnično znanje in fizično moč, pa je njena najboljša uvrstitev četrto mesto v slalomu leta 2012. Massi je bil takrat prepričan, da je imela v nogah tudi boljši rezultat, a naj bi jo strli spori s Smučarsko zvezo Slovenije.

Naj spomnimo, le dan pred predlansko Zlato lisico je tedanji prvi mož SZS Tomaž Lovše sprožil plaz kritik proti Tini in njeni ekipi. Prav zaradi tega Mazejeva in Massi zadnjih kranjskogorskih tekem ne nosita v najlepšem spominu. "To je res, a slabe spomine poskušam potiskati na stran," kranjskogorske juhe ne želi pogrevati Massi. Še več, po dveh letih poudarja, da Lovše ni bil neposredni krivec.

"Gospod Lovše je bil tedaj naščuvan proti nam. Na Smučarski zvezi Slovenije je vladalo prepričanje o tem, da Tina Maze ne bo nikoli zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. Dokaz zmote je kmalu sledil," pravi Massi in dodaja: "V Kranjski Gori se je tedaj zgodilo, kar se pač je. A Tomaža Lovšeta se ne želim spominjati po tistih dogodkih. Še dandanes se občasno slišiva. Vem tudi za težave, v katerih se je znašel. Jaz mu priznavam veliko dobrega, kar je storil za Tinino ekipo. Bil je prvi, ki nam je ponudil roko in javno priznal, da potrebujemo podporo. Pravzaprav je bil tudi prvi, ki je priznal team to a Maze."

Tretja priložnost v Kranjski Gori

Pred Mazejevo, ki na Zlati lisici redno nastopa že vse od leta 1999, je torej po letih 2007 in 2012 še tretja kranjskogorska priložnost. Hkrati bosta sobotna in nedeljska tekma zanjo že 26. oz. 27. pred domačimi navijači. Do zdaj je kar šestkrat stala na stopničkah za zmagovalce, a vselej v Mariboru.

Ne spreglejte