Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2014,
12.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pokljuka biatlon svetovni pokal Martin Fourcade Jakov Fak Jakov Fak Klemen Bauer Janez Marič

Petek, 7. 3. 2014, 12.38

8 let

Martin Fourcade zadovoljen, da na Pokljuki ni izgubil preveč točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvakratni olimpijski prvak, Francoz Martin Fourcade, se včeraj na Pokljuki ni uvrstil na oder za zmagovalce, je pa zadržal veliko prednost v skupnem seštevku biatlonskega svetovnega pokala.

"Vedel sem, da bo prva tekma po olimpijskih igrah težka, ampak snežne razmere na Pokljuki so to še otežile. Bilo je zelo težko, ampak potrudil sem se po najboljših močeh," je po včerajšnjem šprintu povedal Martin Fourcade, vodilni tekmovalec svetovnega pokala in dobitnik treh olimpijskih odličij na igrah v Sočiju (zlatih v zasledovanju in posamični tekmi ter srebra v skupinskem štartu). "Tudi razmere na strelišču so bile zahtevne, grozila mi je nevarnost, da v skupnem seštevku svetovnega pokala izgubim veliko prednosti, zato sem vesel, da mi je uspelo osvojiti teh nekaj točk v boju za dosego mojega glavnega cilja sezone, zmage v svetovnem pokalu," je dodal sedmi šprinter letošnje Pokljuke, ki bo v soboto poskušal zmanjšati zaostanek dobrih dvajsetih sekund za zmagovalcem Björnom Ferryjem.

"Upam, da bo v prihodnjih dneh hladneje, saj je sneg zelo mehak, razmere so zelo spomladanske, zelo naporne," si je še zaželel 26-letni francoski as, a vremenska napoved mu ni naklonjena. Na Pokljuki bo v soboto in nedeljo sončno in toplo. Nedvomno zelo prijetno za gledalce, a precej manj za tekmovalce, ki jih zaradi mehkega snega čakata še dve zelo naporni preizkušnji.

Mlajši od bratov Fourcade ima v skupnem seštevku svetovnega pokala 149 točk prednosti pred Norvežanom Emilom Heglejem Svendsenom, ki je na včerajšnjem špritnu pogorel in zasedel zanj sila neugledno 33. mesto.

Na sobotnem zasledovanju (štart ob 11.15) bodo nastopili tudi trije slovenski biatlonci, Jakov Fak, Klemen Bauer in Janez Marič.

Ne spreglejte